Anne sütünü kesen nedenler

Anne sütü bebeklerin en değerli besinleridir. Doğdukları andan itibaren ihtiyaç duyulan anne sütü bazı nedenlerle kesilebilir. Anne sütü neden kesilir? Ne buna sebep olur işte cevabı;

Anne sütünü kesen nedenler
Anne sütünü kesen nedenler
GİRİŞ 11.01.2012 00:54 GÜNCELLEME 11.01.2012 00:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kadınlar çok iyi bilir ki, anne sütünün bebeğin beslenip gelişiminde önemi çok büyüktür. Anne sütünü bebek iki yaşına gelene kadar kesmemek gerekir. Fakat bazı nedenlerden dolayı sütte azalma meydana gelebilir. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir.

  1. En çok rastlanan olay ise bebeğin sütü emmemesidir.  Bebek ya erken doğduğundan ya da ana rahminde yeteri kadar gelişemediği için çok zayıftır ve dudak kasları gelişememiştir. Bebek aç olduğu halde sütü emecek güçte olmadığı için bebek sütü ememez. Birkaç gün süt emmediği için de anne sütten kesilebilir. Bunu önlemek için elden geldiğince bebeğin memeyi tutması sağlanmalıdır. Eğer bütün çabalara rağmen hala bebek memeyi tutmuyorsa, annelerin eczaneden satın alacakları vakumlu süt çekerle sütünü çekip ya kaşıkla ya da biberonla bebeğe vermelidir.
  2. Bunun yanı sıra anne sütünü azaltan yiyecekler de mevcuttur. Maydanoz, nane, adaçayı, nişasta unu, sirke, limon suyu, şalgam, arpa, mısır, aşırı tuz tüketimi ve salamurası yapılmış besinlerin sık kullanılması anne sütünü azaltır hatta kesebilir. Annelerin emzirdikleri süre içinde yedikleri yiyeceklere çok dikkat etmesi lazım. Sütü kesen yiyecekleri bilmek ve bunları o süre içinde tüketmemek gerekir.
  3.  Ayrıca stres, üzüntü, depresyon gibi bazı durumlarda annenin sütünün kesilmesine neden olmaktadır. Bu yüzden annenin bu gibi durumlardan uzak tutulması önemlidir. Özellikle doğum sonrası depresyona maruz kalmamak için doktor takibinde olmak gerekir.
  4. Son olarak anne sütünü kesen diğer bir durum ise troid bezinin normal çalışmaması sütün azalmasında etkili olur. Böyle bir durumla karşılaşılması durumunda troid bezlerinin çalışma durumuna baktırmakta gerekebilir.

Kadinlaralemi.com

YORUMLAR 2
  • sebine 9 yıl önce Şikayet Et
    Cok beyendim cok doru bilgiler
    Cevapla
  • zozan 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim beyim 6ay sutum birden azaldi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...