İstanbul'da bugün doktora gitmeyin!

Gaziantep'teki doktora bıçaklı saldırı olayı dolayısıyla doktorlar bugün protesto eylemi yapacak. İstanbul'da bugün tüm hastanelerde acil servisler dışında sağlık hizmeti verilmeyecek.

İstanbul'da bugün doktora gitmeyin!
İstanbul'da bugün doktora gitmeyin!
GİRİŞ 19.04.2012 01:11 GÜNCELLEME 19.04.2012 01:11
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İstanbul Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenleyen oda genel sekreteri Ali Çerkezoğlu, Türkiye'de sağlıkta şiddete karşı tepkilerini bugün acil servisler dışında sağlık hizmeti vermeyerek göstereceklerini söyledi.

Çerkezoğlu, sağlık ortamının vahşi bir şiddet ortamına dönüştüğünü savunarak, ''Türkiye'deki tüm hekimlerle ve sağlık çalışanları ile birlikte Gaziantep'te bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ı anma ve tepkimizi göstermek üzere acil sağlık hizmetleri dışında bugün hizmet sunmuyoruz'' dedi.

Son 2,5 yılda uğradıkları şiddet olayları nedeniyle yargıya başvuran hekim sayısının 131 olduğunu ifade eden Çerkezoğlu, hekimlere yönelik şiddet olaylarının kamu davası statüsünde görülmesini talep etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • hasan basri 11 yıl önce Şikayet Et
    herkes haklı. herkes bu konuda haklı kişiler hastane çalışanıda uğruyor kendide dahil hastasıda emeklisi olarak acilde olsan veya olmasan tatil günüyse ilk söylenti yarın mesai satinde polikinliğe git muayene ol denmesi oluyor sonrada siz benden iyimi biliyorsun çık dışarı kavganın başlaması tatsız olaylar kimse istemez kim ister
    Cevapla
  • mehmet kiraz 11 yıl önce Şikayet Et
    suçunun farkına varamamak. sağlık sektöründe çalışıyormuş!rezaletmiş, acile gitmiş, utanmadan yarın polikliniğe gidin denmiş, Allah'a havale etmişmiş. sağlık sektöründe çalışan biri basit rahatsızlıklarda acile gitmez, gerçek acil hastaya da doktor yarın polikliniğe git demez. demekki çocuğun acil değilmiş. acildeki doktoru meşgul ederken gerçek acil hastalara ne kadar zarar verdiğini bile bilmiyorsun. asıl senin gibiler Allah'a havale edilmeli. gerçekten sağlık çalışanı olsaydın bir hekimin suçsuz yere öldürülmesi senin de yüreğini yakardı.
    Cevapla
  • ne oluyor orada?.. 11 yıl önce Şikayet Et
    yorumsuz..... bende altı yıldır sağlık sektöründe çalışıyorum.. ama bugün yaşananlar tam anlamı ile rezalet..çocuğumu acile götürdüm yirmi hasta var tek doktor var. malum polikliniklerde doktor yok.. doktor tüm hastalara dikloran (ağrı kesici iğne) basıp basıp gönderiyordu.. düşündüm de bu halkın suçu ne peki. ayıp ya.. yakasına takmış şiddeti kınıyoruz diye.. ee senin yaptığın ne peki.. kul bilmiyor ama hak bilmiyor mu.. bide bana utanmadan yarın poliklinike gidin diyo.. böylelerini Allaha havale etmişim.
    Cevapla
  • efe 11 yıl önce Şikayet Et
    mazur görülen kavga şiddet,anlaşmazlığı. yani;mümkün olabiliri vahşet gibi gösterme gayreti olunca gerçek bir vahşet olduğunda ise ona gerekli duyarlılığı kimse göstermez.ayrıca bir münferit videoyu devamlı her zaman oluyormuş gibi göstermek suçsuzu suçlamaktır.
    Cevapla
  • efe 11 yıl önce Şikayet Et
    2.5 yılda 131 şikayet bu normal bir rakamdır.. ölüm hadislerinde münferit ve az olduğu açık bir gerçek.zaten her hastanede özel güvenlik var.daha ne olacak.baba,kadın,çocuk anneanne babaanne doktor için değil ama bunlar kendi aralarında bir saygınlığı,değeri vardır.herkes bu değerlere düzgün yaklaşmak zorunda.ve halkın saygınlığını duasını kazanmak zorundaki,öldüklerinde arkasından slogan değil gözyaşı dökülsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı