Şok fatura: Muayene ücretsiz, randevu 4 TL!

Hastanelerden randevu almak için 'Alo 182', şikayet içinse 'Alo 184'ü arayan vatandaşlar her arama için ortalama 4 lira ödüyor. Birçok kişi hatların ücretli olduğundan habersiz...

Şok fatura: Muayene ücretsiz, randevu 4 TL!
Şok fatura: Muayene ücretsiz, randevu 4 TL!
GİRİŞ 07.09.2012 09:34 GÜNCELLEME 07.09.2012 09:34
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Nesrullah Sonay'ın haberi

Uygulamanın ücretsiz olması gerektiği belirtiliyor.

Hastanelerden randevu almak için "182 Hastane Randevu Merkezi"ni, şikayet bildirmek için de "184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi"ni arayan vatandaştan her arama için ücret alınıyor.

Çağrı merkezlerini arayarak operatörle canlı görüşme yapan vatandaşlar, her görüşme için ortalama 4 lira ödemek zorunda kalıyor. Bu aramaların ücretsiz olduğunu düşünen vatandaş, faturalarında bu ücretleri görünce adeta şoke oluyor.

Bunun vatandaş için ciddi bir sıkıntı olduğunu ifade eden Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Orhan Demir, telefonla randevunun genelde okuma yazma bilmeyenler tarafından tercih edildiğini belirtti.

ÜCRETSİZ VERİLMELİ

Demir sözlerini şöyle sürdürdü: "Hasta muayene ücreti ödemiyor ama randevu almak için 4 lira ödüyor. Üstelik tek aramada randevu almak neredeyse imkansız. Dolayısıyla defalarca aramak zorunda kalıyor. Bu kişilerin bilgisi ve onayı olmadan faturalarından ücret tahsil ediliyor. Demek parası olmayan vatandaş bu hizmet alamayacak."

Uygulamanın hem tüketici hukukuna hem hasta haklarına aykırı olduğunu savunan Demir, devletin bu hizmeti ücretsiz vermek zorunda olduğunu kaydetti. Demir, aynı ücret uygulamasının Sağlık Bakanlığı Şikayet hattı için de geçerli olduğuna dikkat çekti.

BUGÜN GAZETESİ

YORUMLAR 6
  • hilal71 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın abdullah bey. 182 mhrs telefon arama ücretleri şu şekildedir: sabit hatlarda dakikası 17 kuruş, avea'da dakikası 48 kuruş,vodafonda dakikası 79 kuruş,türksel'de dakikası 87 kuruştur.bilgilerinize.......
    Cevapla
  • ömer yavuz 11 yıl önce Şikayet Et
    randevulu sistemin faydaları?. bu sistem sağlık bakanlığın direkt olarak kendi yürüttüğü bir sistemde değil erzurum menşeili bir şirket yani özel bir teşebbüs ve bundan payını güzelce alıyordur. ki olması gereken budur ama ben bir doktor olarak günde 90 hasta bakarken bunlardan sadece 4 ile 5 inin randevulu olması randevu almayanların randevu alanlara göre daha avantajlı olması ,( neden derseniz aynı gün gelip muayene oluyorlar) gibi garip durumlar. aynı zamanda randevu alan hastayı kendi semtinden uzak bir yere randevu vermesi oran da oturan bir hastanın dışkapıya gelmesi gibi. ve aynı zamanda şu an hala devam eden randevu sistemnini kitlenidiği ve herkes istediği hastaneye istediği zaman giderken randevuların neden 1 ay sonra gibi bir zamana verilmesi vs. ne zaman günlük bakılan polk. hastalarını n hepsi randevu ile saatinde geldi. kışın sabah 6 da giriş yapmaktan kurtuldu işte o zaman avrupa birliğine girmemize ihtiyaç yoktur demektir.
    Cevapla
  • emrah 11 yıl önce Şikayet Et
    hastanede vemiyorsun. ama eczanede şok ile karşılaşıyorsun.
    Cevapla
  • Mahone 11 yıl önce Şikayet Et
    hükümetin birçok uygulamasını canı gönülden destekliyorum. fakat sağlık alanında gerek randevu için 4tl ,gerek sağlık ocağına muayne için 3tl + kutu başı 1tl uygulaması kesinlikle yanlış bence..hem ücretsiz sağlık sigortası diyorlar ,hemde telefona ,muaneye ,ilaca para alıyorlar..
    Cevapla
  • abdullah 11 yıl önce Şikayet Et
    abartmayın !. 4 tl görünce baktım. biraz abartmışlar. 182nin tarife ücreti normal iliçi tarife. yani dakikası yaklaşık 15 kuruş. 4 tl için her aramada 25 dk konuşmak gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?