11 aylık bebeğe anjiyo yapıldı

Doğuştan kalbi delik olan 11 aylık bebek, hibrid anjiyo yöntemi ile sağlığına kavuşturuldu.

11 aylık bebeğe anjiyo yapıldı
11 aylık bebeğe anjiyo yapıldı
GİRİŞ 11.09.2012 15:10 GÜNCELLEME 11.09.2012 15:11

Doğuştan kalbi delik ve buna bağlı ağır kalp yetmezliği yaşayan 11 aylık kız çocuğu, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan operasyonla, sağlığına kavuştu. Dünyada yeni bir tedavi yöntemi olan Türkiye’de nadir olarak uygulanan hibrid anjiyo yöntemi 11 aylık bebek Hiranur Aslan’a umut kaynağı oldu.

Hiranur Aslan’ı ameliyat eden doktorlardan ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Narin, Aslan’a yapılan operasyona ilişkin bilgi verdi. Narin, “Bebek doğduğunda ventrikül dediğimiz kalbin odacıkları arasında çok geniş bir deliği olan11 aylık kız hastamızın bir aylıktan itibaren kilo alamama, beslenememe, erken yorulma ve sık zatürre geçirme gibi mevcut kalp deliğine bağlı ağır kalp yetersizliği bulguları vardı” diye konuştu.

Aslan’ın ameliyatının 1 buçuk saatte bittiğini belirten Narin, “Hastanın taburculuk işlemleri açık kalp ameliyatına göre daha erken tamamlandı. İşlem başarıyla gerçekleşti ve hastanın kalp ritmi normal seyretti” ifadelerini kullandı.

Hiranur’un annesi Arife Aslan ise, “Kızım hastaneye gelmeden önce gözlerini açamıyordu. Yatağında hareketsiz şekilde duruyordu. Buraya gelmeden önce ne gülebiliyordu ne de ağlayabiliyordu, ama ameliyattan sonra sağlığına kavuştu. Kızımın gülücüklerini görüyorum. Kızımı sağlığına kavuşturan doktorlara, çalışanlara çok teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi