Giresun

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

12:07 30 Ağustos 2015
Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

 Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Aksu, mesajında, 30 Ağustos'un çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturduğunu belirtti.

Büyük Zafer'in, toprakları işgal altında olan milletimize kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hakimiyeti müjdeleyen gün olduğunu kaydeden Aksu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bağımsızlık Savaşı'nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki büyük ordumuz ve milletimizin azmidir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk taarruz emrini verdiğinde, dünyaya bağımsızlık ve özgürlük uğruna canlarını vermeye hazır olduklarını ilan etmiştir. 30 Ağustos 1922 tarihi, vatan sevgimiz, bağımsızlığımız uğruna, hiçbir güce boyun eğmeyeceğimizi dünyaya kabul ettirildiği gündür. Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki yurttaşlarımız, canını, malını, özgürlüğe olan inancını ortaya koyarak, bağımsız, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmışlardır."

Aksu, Büyük Zafer'in 93. yıl dönümünün kutlandığı bugünlerde birlik, beraberliğe, barış ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna işaret ederek, şunları aktardı:

"Bugün ülkemizde yaşanan ve milletimizin vicdanını sızlatan terör olayları karşısında, birlikte yaşama kültürünü, barış ve kardeşliğimizi her zamankinden daha fazla benimseyip uygulamalıyız. 30 Ağustos Zafer Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu milletin onuru ve gururudur. Bu onur günlerini zayıflatmaya, unutturmaya kalkanlara izin veremeyiz. Bu onur günleri milletimizin geleceğe, bağımsızlığa, barışa ve kardeşliğe olan inancının temelleridir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.