Giresun

Spor Toto Basketbol Ligi

20:50 30 Nisan 2016
Spor Toto Basketbol Ligi

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 28. haftasında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, sahasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 93-92 yendi.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçın ilk bölümünde etkili bir oyun sergileyen Demir İnşaat Büyükçekmece, 7. dakikada Seawrigth'ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla farkı 11'e çıkardı: 9-20. Periyodun kalan bölümünde farkı azaltan Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor karşısında konuk ekip, periyodu 24-21 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Seawright'ın basketiyle başlayan Demir İnşaat Büyükçekmece, ilerleyen dakikalarda farkı yeniden çift hanelere çekerek 16. dakika içinde 14 sayılık farka ulaştı: 29-43. Konuk ekip, devre sonunda soyunma odasına da 53-46 önde gitti.

Karşılaşmanın üçüncü periyodunda skordaki üstünlüğünü sürdüren Demir İnşaat Büyük Çekmece, son çeyreğe 76-65 önde girdi.

Müsabakanın son periyodu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Ev sahibi ekip, 38. dakika içinde Ivanov'un basket faulden bulduğu sayılarla skoru 85-84'e getirerek maçta uzun süre sonra öne geçti. Bitime 17 saniye kala Robinson'la 92-91 öne geçen Demir İnşaat Büyükçekmece karşısında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor, son saniyelerde Ivanov'un basketiyle bir kez daha öne geçti ve salondan 93-92 galip ayrıldı.

Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'da 35 sayıyla oynayan Ivanov, maçın en skorer ismi oldu. Ev sahibi ekipte Hosley de 18 sayıyla mücadele etti. Demir İnşaat Büyükçekmece'de ise Ceyhun Altay 19 sayı üretti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.