Giresun

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

15:53 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, CHP Giresun İl Başkanlığı ve Memur-Sen Giresun İl Temsilciliği tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

Bektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dün gece bir grup asker tarafından başlatılan ancak başarısızlıkla sonuçlanan silahla siyasi yönetimi ele geçirme teşebbüsünü kınadı.

Bir daha böyle olayların yaşanmamasını dileyen Bektaşoğlu, şunları kaydetti:

"Bu teşebbüsün örgütlü yapısı içinde bulunanların kim ya da kimler olduğunun, uzantılarının, arkasındaki güçlerle birlikte ortaya çıkarılmasını bekliyorum. Türkiye Cumhuriyeti, ilkeleri Atatürk tarafından belirlenen demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu yapıyı ve halkımızın iradesiyle oluşan parlamenter sistemi bozmaya kalkanlara karşı CHP olarak, mücadelemiz geçmişte olduğu gibi bundan sonra da sürecektir."

Bektaşoğlu, şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar ve vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Giresun İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada ise ülkede dün sahneye konulan darbe girişimi karşısında Cumhuriyet Halk Partisi olarak ilk andan itibaren karşı duruşu net bir şekilde ortaya koyduklarını belirtilerek, "Genel başkanımızın yaptığı açıklama ile birlikte parti yöneticilerimizin genel merkezde gelişmeleri takip ettiği sırada Ankara’da bulunan milletvekilimiz süratle parlementoya giderek darbeye karşı kararlı duruşumuzu orada sergilemişlerdir." denildi.

Açıklamada, yaşanan bu olayın bir kez daha demokratik parlamenter sistemin önemini ortaya koyduğu vurgulanarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbe karşıtı duruşunun yanı sıra cumhuriyete ve demokrasiye olan inancını başta genel başkanımız olmak üzere örgütlerimiz ve bütün üyelerimiz ile sürdürmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu anlayışla, siyasi partilerimizin kararlılıklarının yanı sıra parti farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızın ortaya koyduğu tavırla darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. Güvenlik güçlerinin sağ duyulu ve darbeyi önleyici girişimlerinin de altını çizmek gerekir. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar dilerken tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimiz ile saygılar sunarız."

Memur-Sen Giresun İl Temsilcisi Sami Şimşek de üyelerle sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, demokrasiyi kesintiye uğratacak her türlü kalkışmayı veya sözde darbe girişimini şiddetle reddettiklerini belirterek, "Ülkemiz üzerinde hain emelleri olan iç ve dış bütün mihrakların demokrasimizi kesintiye uğratacak her türlü girişime karşı halkımızın ve milletimizin yanında yer aldığımızı ve ülkemizin yönetiminde demokratik yollarla iş başına gelmiş hükümetimizden başka hiçbir otoriteyi kabul etmediğimizi beyan ediyoruz." dedi.

Milletin özgür iradesiyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanının ve hükümetin, cuntacı başkaldırılarla alaşağı edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Memur-Sen camiası ve sağduyulu sivil toplum örgütleri olarak göğsümüzü siper etmeye hazırız. Meşru hükumetin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız. İnanıyoruz ki ordumuzun içindeki er, erbaş ve yüksek rütbeli komutanlarımız bu kandırılmış bir avuç cuntanın oyununu bozacak basirete, dirayete ve cesarete sahiptir. Temennimiz bu ayaklanmanın daha fazla kan dökülmeden ülkemize, insanımıza zarar vermeden sonuçlanmasıdır. Şu andan itibaren ferman cuntanın değil sivil iradenindir. "

Şimşek, cuntacı vatan hainlerine karşı verilen istiklal mücadelesinde hayatını kaybeden güvenlik görevlilerine ve vatandaşlara Cenabıhak'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.