Giresun

30 Ağustos Zafer Bayramı

13:10 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

Giresun'un Bulancak, Yağlıdere, Görele, Güce ve Şebinkarahisar ilçelerinde "30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" dolayısıyla tören düzenledi.

Bulancak Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törene, Bulancak Kaymakam Vekili Hamit Genç, Garnizon Komutanı Binbaşı Sedat Öz, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa İsaoğlu, daire amirleri, rütbeli personel ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulduğu törende konuşan Teğmen Fatih Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek,"Bu zaferler içinde büyük taarruz ve başkomutanlık meydan muharebesi ve kazanılan zaferin müstesna bir yeri vardır. Coşkuyla kutladığımız bu zafer, ülkemizi parçalamak ve Türk milletimizi esaret altına almak isteyenlere karşı yüce Türk Milletinin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Ulusumuz bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silme hevesine kapılan gafillere anlamlı ve unutulmayacak bir ders vermiştir" dedi.

Yağlıdere Hükumet Konağı bahçesinde düzenlenen törene ise Kaymakam Hasan Günaydın, Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Levent Bozan, Emniyet Amiri Turgay Cengiz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, öğrenciler şiirler okudu.

Görele ilçesindeki "30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" töreni Hayrullah Koç Parkı'nda gerçekleştirildi.

Buradaki törene Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Özkan Kavak, Belediye Başkan Vekili Mustafa Çınar, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Teğmen Serkan Dursun, 30 Ağustos 1922 tarihinin Türk'ün gücünün dünyaya duyurulduğu gün olduğunu belirterek,"Atatürk, bugün Türk milletini özlediği ve layık olduğu bağımsızlığa kavuşturmuş ve çok sevdiği vatanına armağan etmiştir. Kurtuluş Savaşı 30 Ağustos 1922'de bitmiş olabilir ama Türk'ün bağımsızlık ve kurtuluşu için verdiği ve vereceği savaş hiç bitmeyecek. Bu şanlı Türk bayrağı dalgalandığı sürece devam edecektir." dedi.

Güce Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen törende de günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Makamında tebrikleri kabul eden Güce Kaymakamı Mustafa Köleoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada,"30 Ağustos Zafer Bayramı düşmana vurulan en büyük darbedir. Bizlere bu zaferi hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve vatanı uğruna canını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz." dedi.

Şebinkarahisar ilçesinde ise Hükumet Konağı önünde yapılan törene Kaymakam Vekili Ferhat Vardar, Garnizon Komutanı Ümit Duyu, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Törenin akabinde Şebinkarahisar Kaymakam Vekili Ferhat Vardar, makamında tebrikleri kabul etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.