Giresun

Giresun'da hafızlar icazet aldı

10:43 16 Ekim 2016
Giresun'da hafızlar icazet aldı

Giresun İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 65 hafız törenle icazet aldı.

Kur'an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 33'ü kız 65 hafız için 19 Eylül Spor Salonunda icazet töreni düzenlendi.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, törende yaptığı konuşmada, hafızlık 13 kurslarının bulunduğunu, bunlarda 554 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Kur'an kurslarına büyük önem verdiklerini ve hızla buralardaki fiziki ev eğitim ortamlarını geliştirdiklerini dile getiren Oral, şunları kaydetti:

"Kur’an kurslarında koğuş sisteminden dörder kişilik müstakil oda sistemine geçiş süreci başladı. Bulancak Hira Nur, Tirebolu Mevlana, Giresun Sultaniye Çakırmelikoğlu, Güce Merkez ve Alucra Merkez kurslarımızı müstakil odalı kurslara dönüştürdük. İnşaatları devam eden Çanakçı, Yağlıdere, Eynesil Kur’an kurslarımızın en kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz."

Giresun'un 16 ilçesinden 12'sinde 4-6 yaş kursları açtıklarını da belirten Oral, şöyle devam etti:

"Yaz Kur’an kursları en geniş kitlelere ulaştığımız hizmet alanı. Hedef kitleye ulaşmada Türkiye'nin ilk on ili içindeyiz. 20-25 bin arası bir öğrenci grubuna ulaşıyoruz. Bu faaliyetlerimize katkı sunan görevlilerimize ve öğrenci velilerimize teşekkür ediyoruz. Yetişkinlere yönelik eğitim dönemlerinde devam eden kurslarımızda yaklaşık 7 bin hanım öğrencimiz devam ediyor. Hanımların Kur'an-ı okuma oranı yüzde ellilerde, erkeklerin oranı ise yüzde 35. 4-6 yaş kurslarımızda da bu yıl bir atak yaptık, 4 ilçemiz hariç bütün ilçelerimizde bu kurslarımızı açtık. Bu yıl il merkezinde 11 derslikte 195 öğrencimiz, diğer ilçelerimizle beraber toplamda il genelinde 26 derslikte 513 öğrencimiz öğrenim görmektedir."

Tören, öğrencilerin taç giymeleri ve hafızlık diplomalarını almaları ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.