Giresun

Giresun ve Gümüşhane güçlerini birleştiriyor

21:09 25 Temmuz 2017
Giresun ve Gümüşhane güçlerini birleştiriyor

Giresun ile Gümüşhane illerinin işbirliğiyle "Harşıt Vadisi Havzası Kalkınma Birliği"nin kurulması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Giresun Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, üniversite ile Tirebolu Belediyesi öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında iki il işbirliğinde birliğin kurulmasının hedeflendiği ifade edildi.

İki ilin yerel ve yerinden idarelerin öncülüğünde kurulması planlanan birliğin hayata geçmesiyle, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin hedeflendiği aktarılan açıklamada, "Kaynakların yerinde ve etkin kullanımının sağlanması amaçlanmakla beraber yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak da ana hedefler arasında yer almaktadır." denildi.

Açıklamada, "Harşit Vadisi Havzası Kalkınma Birliği"nin amaçları hakkında da bilgiler verilerek, şunlar kaydedildi:

"Harşit Vadisi'nde bulunan yerleşim yerlerinde, yaşam kalitesinin artırılması ve refah seviyesinin yükseltilmesi. Yer altı yer üstü kaynaklarının değerlendirilmesi ve etkin verimli kullanılması doğrultusunda sürdürülebilir yerel kalkınmanın sağlanması. Havza üzerinde bulunan birimlerin ve yerel idarelerin kapasite gelişiminin sağlanması. Bölgede oluşturulacak iş olanakları ile göç olgusunun durdurulması. Fiziki, çevresel, sosyal ve ekonomik kapasitenin artırılması. Hükumetimizin bölgesel ve havza bazlı kalkınma projelerinin bölgeye gelmesini sağlamak. Düşünülen kalkınma birliği bölgesel ve havza bazlı olmasından dolayı güdümlü projelerle istihdam kapasitesinin artırılması. 20. yüz yılın başında, Osmanlı döneminde gündeme gelen Tirebolu- Erzurum Tren yolu projesinin hayata geçirilmesi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.