Giresun

Karadeniz'de zor yolları aşıp doğayı keşfediyorlar

11:27 11 Kasım 2017
Karadeniz'de zor yolları aşıp doğayı keşfediyorlar

GÜLTEKİN YETGİN - Doğal güzellikleri keşfetmek için Karadeniz'in zorlu coğrafyasını aşan off-road kulübü üyeleri, yaylalardaki gizli kalmış yerleri fotoğraflayarak sosyal medya aracılığıyla dünyaya duyuruyor.

Giresun'da memur, öğretmen, esnaf ve işçilerden oluşanların kurduğu Çotanak Off-Road Kulübü, bu spora farklı bir bakış açısı getirdi. Belirli zaman aralıklarında toplanan off-road tutkunları yerleşimden uzak bölgelerdeki ormanlara, akarsulara ve göllere ulaşarak doğanın güzelliklerini keşfediyor.

Kentin turizmine de katkı sağlamayı amaçlayan kulüp doğada yakaladıkları görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

- "Off-road'u, doğayı keşfetmek için zor yolları aşmak olarak görüyoruz"

Çotanak Off-Road Kulübü Başkanı Akın Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'in keşfedilmemiş yerlerine zorlu yollardan geçerek ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Bölgede çok güzel yaylalar olduğunu belirten Aras, gizli kalmış birçok güzelliği görmenin paha biçilemez bir zevk olduğunu ifade etti.

Aras, deniz seviyesinden 3 bin metreye kadar seyahat ettiklerini anlatarak, "Dağlardan, dar yollardan, akarsulardan geçip farklı yerlere gidiyoruz. Bazen dağ keçisi, bazen kurt, bazen de başka tür hayvanlarla karşılaşabiliyoruz. Bizzat bunlara şahit oluyoruz." dedi.

Farklı bir off-road anlayışına sahip olduklarına işaret eden Aras, şöyle devam etti:

"Off-road'u belli bir alanda parkur geçmek değil, doğayı keşfetmek için zor yolları aşmak olarak görüyoruz. Bu bize daha çok zevk veriyor. Araçlarımızı Karadeniz'in zorlu coğrafyalarını uygun hale getirdik ve birçok etkinliğe imza attık. Öncesinde hiç araç geçmemiş yolları geçmek, akarsuları aşıp şelaleleri keşfetmek daha güzel şeyler. Off-road tutkumuzu bu yönde geliştiriyoruz."

Aras, her etkinlikte farklı yaylalara gittiklerine dikkati çekerek, buralardaki güzel yerleri sosyal medya aracılığıyla tüm dünyaya aktardıklarını söyledi.

- "Kimi zaman 12 kilometre yolu 8 saatte gittiğimiz oluyor"

Kulübün üyesi Osman Akkaya, diğer off-road kulüplerine göre yarışlardan biraz daha uzak olduklarını vurgulayarak, 'off-road'u doğa gezisiyle birleştirdiklerini söyledi.

Kentin turizmine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Akkaya, "Yaylalarda, girilmesi zor yollara giriyoruz. Araçların çıkamayacağı yerlerde geziyoruz, bu şekilde organizasyonlar yapıyoruz. Kimi zaman 12 kilometre yolu 8 saatte gittiğimiz oluyor." diye konuştu.

Musa Tozlu, kış mevsiminin yaklaştığına işaret ederek, "Kışın karda doğa başka bir güzel oluyor. Donanımlı araçlarımız var, yollarda rahat ilerleyebiliyoruz. Bunun yanında kışın kar nedeniyle yolda kalan vatandaşlarımıza da kulüp olarak yardım ediyoruz, yolları açıyoruz." ifadelerini kullandı.

Giresun Valiliği Turizm Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner ise off-road kulübünün tanıtım yönüyle turizme katkı sağladığını söyledi.

Uzuner, herkesin gitme şansı olmayan yerlerin tanıtılmasının güzel bir aktivite olduğunu anlatarak, "Bu sayede Giresun coğrafyasının bilinirliği artacak ve turizmcilerin ilgisini çekecektir. Arkadaşlara yaptıkları iş dolayısıyla teşekkür ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.