Giresun

Erdoğan'ın konvoyuna saldıran terörist çıktı!

15:27 25 Kasım 2017
Erdoğan'ın konvoyuna saldıran terörist çıktı!

Giresun'da dün askerlerle çatışmaya giren üç teröristten birinin, 2011 yılında Erdoğan'ın konvoyuna saldırdığı açıklandı.

Giresun Yağlıdere'de PKK'lı teröristlerle dün yaşanan çatışmanın ardından ortaya ilginç bir çıktı. Kaçan teröristlerden birinin, daha önce Erdoğan'ın konvoyuna saldırdığı açıklandı.

Yeşilpınar köyü Susuz mevkii ve Ekindere yaylası kırsalında çıkan çatışmanın ardından yapılan arama tarama faaliyetleri sonrası PKK’lılara ait 3 adet sırt çantası ile 1 adet kalaşnikof ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirildi. PKK’lıların sırt çantasından çıkan malzemelere göre teröristlerin kış yapılanması için harekete geçtiği anlaşıldı.

Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar sürerken bölgede bulunan Özel Kuvvetler'e bağlı timlerin de operasyona katıldığı öğrenildi.

 Saldırı 2011 yılında meydana gelmişti

Öte yandan kaçan teröristlerin grup liderinin 2011 yılında Kastamonu’da Başbakanlık konvoyuna saldıran ‘Rojhat Ankara’ kod adlı R.S. olduğu ööğrenildi.

R.S. ve beraberindeki 4 PKK’lının 4 Mayıs 2011 yılında Kastamonu’nun Ilgaz Dağı’nda dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyuna yönelik düzenlenen saldırı yer aldığı belirlendi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.