Giresun

Giresun serbest piyasasında TMO'nun fındık fiyatı yakalandı

12:17 30 Ocak 2018
Giresun serbest piyasasında TMO'nun fındık fiyatı yakalandı

Giresun Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Temel Yanıkoğlu, pazarda 50 randıman fındık fiyatının 10,50 liraya yükseldiğini belirterek, "Serbest piyasa ile Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) alım fiyatı eşit hale geldi. Randıman farkını eklediğinizde pazardaki rakam ofis fiyatını geride bıraktı." dedi.

Yanıkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde serbest piyasada fındık fiyatının yükseliş trendine girdiğini söyledi.

TMO'nun Giresun kalite fındık için 10,50 lira fiyat uyguladığını anımsatan Yanıkoğlu, "Bugün pazarda bir kilogram fındık 10,50 liradan işlem görüyor. Serbest piyasa ile TMO'nun alım fiyatı eşit hale geldi. Randıman farkını eklediğinizde pazardaki rakam ofis fiyatını geride bıraktı. Randıman farkı ile fiyat 11 liraya kadar çıkmakta." diye konuştu.

Bundan sonraki süreçle ilgili şimdiden konuşmanın doğru olmadığını dile getiren Yanıkoğlu, pazarın arz talep dengesine göre şekillendiğini, bu nedenle gelecek dönemde neler olacağını, fiyat yükselişinin devam edip etmeyeceğini yakından takip edeceklerini ifade etti.

Yanıkoğlu, eylül ayında hizmete giren Fındık Lisanslı Deposu'na üreticilerin yoğun ilgi gösterdiklerini de kaydederek, bundan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Giresun serbest piyasasında 2017 ürünü fındık, ağustos ayında sezona 9,50 liradan başlamıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.