Giresun

Orman ve Su İşleri Bakanlığından Giresun'a 163 milyon liralık yatırım

14:07 08 Haziran 2018
Orman ve Su İşleri Bakanlığından Giresun'a 163 milyon liralık yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Giresun'da 163 milyon lira yatırım bedelli 13 tesisin temel atma ve açılışını gerçekleştireceği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bakan Eroğlu'nun Giresun'da 13 tesisten 2'sinin açılışını gerçekleştireceği, 11 tesisinse temelini atacağı belirtildi.

Tesislerin 1'inin Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce açılışının gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, 1'inin ise Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce Giresun'a kazandırılacağı kaydedildi.

Açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğünce yapılması planlanan 9, Orman Genel Müdürlüğünce yapılacak 1 ve DKMP Genel Müdürlüğünce yapılacak 1 tesisin de temelinin atılacağı bilgisi verilerek, tesislerin temel atma ve açılışlarının Bakan Eroğlu tarafından 11 Haziran Pazartesi günü Giresun'da gerçekleştirileceği aktarıldı.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 13 tesisin maliyetininse 163 milyon lira olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Prof. Dr. Veysel Eroğlu, DSİ tarafından inşa edilecek Çamoluk Usluca Barajı, Çamoluk Yenice Barajı, Şebinkarahisar Dönençay Barajı Sulaması, Alucra Barajı Sulaması, Şebinkarahisar Ovacık Barajı Sulaması, Şebinkarahisar Toplukonak Göleti Sulaması, 3 taşkın koruma tesisi ile ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmalarla, Köroğlu Tabiat Parkı Yaban Hayatı Eğitim Merkezinin temelini atacak."

Açıklamada, Bakan Eroğlu'nun törende DSİ Genel Müdürlüğünce yapımı tamamlanan 1 taşkın koruma tesisinin ve DKMP Genel Müdürlüğünce tamamlanan 1 tesisin de açılışını gerçekleştireceği kaydedildi.

Eroğlu'nun törende 10 aileye gelir getirici tür, 11 aileye de ORKÖY sertifikası vereceği aktarılan açıklamada, nar, hurma, ıhlamur, kara yemiş ve sarıçam fidan türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacağı aktarıldı.

Açıklamada, temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 28 bin 80 dekar zirai alanın suya kavuşacağı ifade edilerek, "1 milyon 140 bin metreküp su biriktirilecek. İl merkezi ve 3 ilçe taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanlık alanların arttırılması ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar şehre 1 milyar 300 milyon lira yatırım yapıldığı kaydedildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.