Giresun

Giresun'a 1 milyar lira sosyal yardım kaynağı sağlandı

15:04 18 Haziran 2018
Giresun'a 1 milyar lira sosyal yardım kaynağı sağlandı

AK Parti Giresun Milletvekili ve adayı Cemal Öztürk, son 15 yılda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kanalıyla Giresun'a 1 milyar lira kaynak aktarıldığını bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi çalışmaları kapsamında Giresun Anadolu Engelliler Derneğini ziyaret ettiğini ve burada dernek üyeleriyle görüştüğünü belirtti.

Engellilerin her zaman yanlarında olduklarını ve yanlarında olmaya devam edeceklerini dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"AK Parti hükumeti dönemlerinde engelli vatandaşlarımızın haklarını güvence altına alacak anayasa değişiklikleri yaptık. Kamuda iş imkanı sağlamak, sınav merkezlerini engelli kardeşlerimize uygun hale getirmek, sosyal bakım ve rehabilitasyon merkezleri kurmak gibi köklü değişikliklere imza attık. Engelli kardeşlerimizin toplumsal hayata etkin olarak katılmasını sağlamak amacıyla engellilerin istihdamını artırdık."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kanalıyla son 15 yılda Giresun'a 1 milyar liralık kaynak aktarıldığını belirten Öztürk, şu bilgileri verdi:

"Engelli ve yaşlılara, eşi vefat etmiş kadınlara, muhtaç asker ailelerine yönelik düzenli sosyal yardım programlarını uygulamaya koyduk. 2013 yılında başlatılan muhtaç asker ailesi yardımı kapsamında askerlerimizin gözü arkada kalmaması için ailelere 275 lira maaş bağlandı. Yardımın başlangıç tarihinden itibaren 2018 mart dönemi sonuna kadar 4,39 milyon lira kaynak aktarıldı. 2012 yılında başlatılan yardım kapsamında eşi vefat eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınlara iki ayda bir olmak üzere 550 lira maaş bağlandı. Yardımın başlangıç tarihinden itibaren 2018 Mart dönemi sonuna kadar 41,75 milyon lira kaynak aktarıldı."

Öztürk, ayrıca 2018 mart ayı itibarıyla Giresun'a evde bakım yardımı kapsamında 269,37 milyon lira, engelli aylığı olarak da 236,9 milyon lira kaynak aktarıldığını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.