Giresun

Silahlı saldırıya uğrayan doktorun hayatını kaybetmesi

17:45 03 Ekim 2018
Silahlı saldırıya uğrayan doktorun hayatını kaybetmesi

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, İstanbul Bahçelievler'de özel bir hastanede görevli Dr. Fikret Hacıosman'a yönelik silahlı saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Süral, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul’da tedavi ettiği hastası tarafından ateşli silahla saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Dr. Fikret Hacıosman'a, Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere sağlık camiasına başsağlığı dileğinde bulundu.

Büyük bir özveriyle halka hizmet veren sağlık çalışanlarının şiddet olaylarına maruz kalmasının kendilerini üzdüğünü kaydeden Süral, açıklamasında, şunları aktardı:

"Sağlık çalışanları olarak her gün şiddete maruz kalmakta ve dün kaybettiğimiz arkadaşımız gibi ölümle karşı karşıyayız. Şifa veren ellerin hasta ve hasta yakınları tarafından şiddet görmesi bizleri derinden sarsarken bu durumun artarak devam etmesi ise endişelerimizi arttırmaktadır. Şiddetin önlenmesine yönelik kalıcı ve caydırıcı önlemler alınması artık zaruri bir ihtiyaçtır. Şiddetin önlenmesine yönelik toplumsal olarak hareket etmeliyiz."

Süral, zor şartlar altında görev yapan sağlıkçıların bir de şiddet endişesiyle çalışmasının hayatlarını da olumsuz etkilediğine işaret ederek, "Çalışanlara yönelik şiddet uygulayanların sağlık hizmetlerinin SGK tarafından karşılanmaması, özellikle fiziki şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması ve ağır hapis cezaları verilmesi dahil her türlü önlem artık gözden geçirilmemeli ve bu önlemler bir an önce alınmalıdır." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.