Giresun

Yemen için yardım kampanyası

13:16 09 Aralık 2018
Yemen için yardım kampanyası

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca başlatılan "Yemen’e Sessiz Kalma" yardım kampanyasına Giresun Müftülüğü 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerince 500 liralık bağış yapıldığı bildirildi.

İl Müftüsü Muhittin Oral, yaptığı yazılı açıklamada, kurs öğrencilerinin Yemen'de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmadıklarını belirtti.

Yardımlaşma kumbarası oluşturulduğu ve burada toplanan 500 liranın kendilerine teslim edildiğini vurgulayan Oral, duyarlılıklarından dolayı öğrenciler ile öğretmenlerine teşekkür ettiğini aktardı.

Oral, Yemen halkına destek amacıyla başlatılan kampanyaya Giresunluların gereken ilgiyi göstermelerini isteyerek, şunları kaydetti:

"Mazlum ve mağdurlara yardım eli uzatmak insani bir görevdir. Kadirşinas milletimiz dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan insanların acılarına her zaman ortak olmuştur. Yemenliler, dozu her geçen gün biraz daha artan şiddet ve yoksullukla mücadele etmektedir. Yardımsever Giresun halkını Yemen'e yardım yapmaya davet ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.