Gümüşhane

Gümüşhane'ye 7 yeni gölet daha yapılıyor

14:28 30 Eylül 2015
Gümüşhane'ye 7 yeni gölet daha yapılıyor

 Gümüşhane İl Özel İdaresince kırsal kesimde hayvancılığa katkı sağlamak amacıyla yapılacak 7 yeni göletin ihalesini gerçekleştirdi.

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yaptığı açıklamada, tüm ilçelerde yapılacak 7 hayvan içme suyu göletinin 1,5 milyon lira bedelle ihalesinin yapıldığını belirterek, göletlerin bir yıl içerisinde bitirileceğini söyledi.

Mevcut 14, yapımı devam eden bir gölet ve ihale kapsamındaki göletlerin tamamlanmasıyla il genelinde kurum olarak 22 hayvan içme suyu, 3 sulama ve 1 içme suyu göletine kavuşacaklarını ifade eden Akdoğan, kurum tarihinde göletlere yapılan en büyük yatırımın bu yıl gerçekleştiğini kaydetti.

Akdoğan, binlerce metreküp su barındıracak bu göletlerin hem yapıldıkları havzalardaki yeraltı suları hem de hayvanların içme suyu ihtiyaçlarına katkı sağlayacağını dile getirerek, yapılan ihaleyle merkez ilçede Çamlıköy, Torul ilçesinde Bahçelik, Köse ilçesine Kayadibi, Kürtün ilçesinde Söğüteli ve Kelkit ilçesinde Aziz ve Aşut köylerinde gölet yapılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.