Gümüşhane

Gümüşhane'de TYP kapsamında bin 400 kişi istihdam edilecek

10:15 05 Ekim 2015
Gümüşhane'de TYP kapsamında bin 400 kişi istihdam edilecek

İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 2015-2016 döneminde bin 400 kişinin istihdam edileceğini bildirildi.

Aşıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane'de 2015-2016 döneminde kullanılmak üzere bin 400 kişilik Toplum Yararına Program ödeneği tahsis edildiğini belirtti.

Bunun 650 kişilik kontenjanının Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların bakım, onarım ve çevre temizliği konulu programlar için il genelinde bugün başladığını ifade eden Aşıcı, diğer kamu kurum ve kuruluşlar tarafından hazırlanan ağaçlandırma, kamusal altyapının yenilenmesi ve çevre temizliği konularını içeren programların müracaatlarının ise bugün başladığını kaydetti.

Gümüşhane'deki tüm belediye başkanlıkları, Gümüşhane Üniversitesi gibi kurumlarca yürütülecek programlarda çalışmak isteyen işsiz vatandaşların, İŞKUR Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerektiğini, programlara son müracaat tarihi 14 Ekim olduğunu belirten Aşıcı, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Programlardan yararlanmak isteyen kişilerin İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli, malul, dul ve yetim maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş gibi gelirlerinin olmaması, açıköğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması gerekmektedir.  Ayrıca mevcut mevzuatımız gereği 13 Mayıs 2013 tarihinden sonra düzenlenen ilgili kurumların programlarına 18 ay katılanlar, aynı kurumların yürüteceği programlara başvuru yapamayacaklardır. Bunun yanı sıra kadınlar, 35 yaşını bitirenler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların katılımcı seçiminde öncelik hakkı bulunmaktadır. Müracaatların kontenjanlardan fazla olması halinde noter kurasıyla asıl ve yedek listeler belirlenecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.