Gümüşhane

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aşıcı:

14:18 21 Haziran 2016
Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aşıcı:

Gümüşhane Çalışma ve iş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Gümüşhane’ye belediyelerin hizmet alanlarında kullanılmak üzere 650 kişilik toplum yararına program ödeneği tahsis edildiğini bildirdi.

Aşıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane ve ilçelerinde bulunan belediye başkanlıkları tarafından hazırlanan programların Temmuz ayında başlayacağı belirtildi.

Gümüşhane’ye belediyelerin hizmet alanlarında kullanılmak üzere 650 kişilik toplum yararına program ödeneği tahsis edildiğini vurgulayan Aşıcı, "İl ve ilçe belediye başkanlıklarımız tarafından yürütülecek olan 650 kişilik programda çalışmak isteyen işsiz vatandaşlarımızın, Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen veya internet üzerinden müracaat etmeleri gerekiyor." ifadesini kullandı.

Aşıcı, programlara son müracaat tarihinin de 26 Haziran olduğunu işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Programlardan yararlanmak isteyen kişilerin İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli ve malul maaşı almaması, kamudan herhangi bir ad altında maaş gibi gelirlerinin olmaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması gerekmektedir. Ayrıca mevcut mevzuatımız gereği 13 Mayıs 2013 yılı ve devamında belediyelerimizde toplam 18 ay çalışanlar tekrar belediyelerimiz için başvuru yapamayacaklardır. Bunun yanı sıra kadınlar, 35 yaşını bitirenler, engelliler, eski hükümlüler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananların katılımcı seçiminde öncelik hakkı bulunmaktadır. Müracaatların kontenjanlardan fazla olması halinde liste/mülakat yöntemi ile asıl ve yedek listeler belirlenecektir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.