Gümüşhane

Gümüşhane il genel meclisi toplandı

15:22 05 Ekim 2016
Gümüşhane il genel meclisi toplandı

Gümüşhane il genel meclisinin ekim ayı toplantısı yapıldı.

Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında, İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan toplantıda, geçtiğimiz ay gündeme gelen ve 3 ayrı komisyona havale edilen Torul'a bağlı 10 köyün idari bağlılık konusu görüşüldü.

Komisyonlar tarafından yerinde yapılan görüşmeler ve çalışmalar sonucu hazırlanan raporlar, İl Genel Meclisi üyelerine sunuldu.

Plan ve Bütçe Komisyonu başkanı Hüseyin Güvendi, Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ahmet Güler, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hüsamettin Şahin, gündem maddesiyle ilgili hazırladıkları raporu meclise sundu.

Torul’a bağlı 10 köye giden komisyon başkanları, vatandaşlarla görüşerek, vatandaşların kamudan hizmet alma noktasında sorun yaşamadıklarını, eksikleri olmasına rağmen ilçenin diğer köylerinden daha ileri durumda olduklarını, bazı vatandaşların ise siyasilere kırgın olduklarını, devlet-millet işbirliğiyle işlerin yürüdüğünü tespit ettiklerini kaydetti.

Ayrılma işleminin diğer ilçe ve köylerde olumsuzluklar oluşturacağını belirten komisyon başkanları, ayrılmanın uygun olmayacağı yönünde görüş bildirdi.

Her üç komisyonun raporunun okunmasının ardından yapılan oylamada, oy çokluğuyla komisyon raporları kabul edildi.

Böylelikle İl Genel Meclisi, Torul ilçesine bağlı 10 köyün ayrılarak, merkez ilçeye bağlanması konusunda uygun görüş vermedi.

Torul ilçesine bağlı Arılı, Bahçelik, Dedeli, Gülaçar, Günay, Işık, İnkılap, Kalecik, Kocadal ve Yalınkavak köylerinin Merkez ilçe bağlanmak için başlattıkları süreç kapsamında köylerde referandum yapılmış, 920 seçmenden 736’sı oy kullanmış ve referandumdan ayrılmak için yüzde 95,24 oranında evet oyu çıkmıştı.

Bundan sonra ki süreçte konu Valinin görüşüyle birlikte son yetkili makam olarak İçişleri Bakanlığına gönderilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.