Gümüşhane

Köylülerin merkez ilçeye bağlanma isteği

15:23 14 Ekim 2016
Köylülerin merkez ilçeye bağlanma isteği

Gümüşhane'de Torul ilçesinden ayrılarak merkez ilçeye bağlanmak isteyen köylüler, İl Genel Meclisi'nin aldığı karara tepki gösterdi.

İlçeye bağlı Arılı, Bahçelik, Dedeli, Gülaçar, Günay, Işık, İnkılap, Kalecik, Kocadal ve Yalınkavak köyleri muhtarları ve yöre sakinleri İnkılap köyünde bir araya geldi.

Yöre sakinleri adına açıklama yapan Günay köyü muhtarı Kader Çubukçu, merkez ilçeye bağlanmak için başlattıkları süreç kapsamında köylerde referandum yapıldığını anımsatarak, buna göre vatandaşların yüzde 95,6 "evet" oyu verdiğini söyledi.

Çubukçu, demokrasilerin temelini seçimlerin oluşturduğunu belirterek, "Bizler son mahalli seçimlerde halkımızın büyük kısmının desteği ile onların temsilcileri olan bireyleriz. Köylerimizin gerek kamu gerekse de özel iştiraklerle yapılacak yatırımlardan faydalanabilmesi için azami hassasiyet göstermekteyiz. Köylülerimizin her talebi bizler için görev niteliğindedir. Bu gün burada toplanmamıza vesile olan da yaklaşık 1 yıl önce vadimizde yaşayan insanların bir talebidir. Başta coğrafi konumu olmak üzere pazar ilişkisi ve sosyal ilişkiler bakımından zaten Gümüşhane'ye bağımlı durumda olan vadinin Torul ile tek ilişkisi mülki bağıdır." diye konuştu.

10 köyün Torul'dan ayrılarak Merkez ilçeye bağlanma konusunda yasal sürecin takip edildiğini ifade eden Çubukçu, şöyle devam etti:

"Demokrasi ve hukuk kuralları çerçevesinde devam eden süreçte gerekli bütün prosedürler yerine getirilmiş, aşamalar kat edilmiş ve 10 köyün ayrılma talebi demokrasilerin vazgeçilmesi olan seçimle yani referandum ile halka sorulmuştur. Fakat vadi halkının göstermiş olduğu bu irade Gümüşhane İl Genel Meclisinde yapılan oylamada hiçe sayılmıştır. Gümüşhane İl genel meclisi ve encümen üyeleri adeta ülkede demokrasinin olmadığını ve milletin gücünün üstünde bir başka güç olduğunu savunmuş ve yaptıkları oylama sonucunda bu düşüncelerini açıkça ortaya koymuşlardır. 14 meclis üyesi ve encümenden 11'i hayır diyerek yüzde 95.6'lık iradeyi hiçe saymış ve halkın ayrılma talebini adeta baltalamıştır."

Açıklamanın ardından vatandaşlar üzerinde "referandum sandığı" yazılı bir koliyi yaktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.