Gümüşhane

Gümüşhanespor-MKE Ankaragücü maçındaki gerginlik

19:58 17 Şubat 2017
Gümüşhanespor-MKE Ankaragücü maçındaki gerginlik

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) MKE Ankaragücü karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle Gümüşhanespor'a verdiği cezaya tepki gösterdi.

Çimen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümüşhanespor'un sahasında 5 maç seyircisiz maç oynama cezasını hak etmediğini savunarak, "Gümüşhanespor'a, hak etmediği bir ceza verildi. Bu cezayı kabul etmemiz mümkün değil. Taraftarlarımız, kendilerine yapılan saldırılara rağmen olayların büyümemesi için ellerinden gelen gayreti gösterdi. 19 taraftarımız, karşı tribünden atılan koltuk ve taşlarla yaralandı. Tüm bunlar ortadayken kulübümüze verilen ceza bizleri hüsrana uğrattı." diye konuştu.

Gümüşhanespor'un bugüne kadar oynadığı hiçbir maçta olay yaşanmadığına dikkati çeken Çimen, şunları kaydetti:

"Geçen yıl, Kayseri'de PTT 1. Lig'e çıkma maçında Bandırmaspor ile karşılaştık. Binlerce taraftarımız stadyumu hınca hınç doldurdu ancak bu maçı 2-0 kaybettik. Gümüşhane insanı ve Gümüşhanespor taraftarı, aldığı her sonuca saygı gösterir. Olay çıkarmak isteyen taraftar, o zaman da olay çıkarırdı. Gümüşhane insanı, büyük İslam Alimi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri'nin hemşehrisidir. Onun düsturu ve terbiyesi ile yetişen Gümüşhaneliler asla bu tür olayları yapmaz. PFDK'nın takımımıza verdiği cezayı kesinlikle kabul etmiyoruz ve bu kararından vazgeçmesini bekliyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.