Gümüşhane

2. Dilaver Cebesi Şiir Yarışması

19:25 24 Mayıs 2017
2. Dilaver Cebesi Şiir Yarışması

Gümüşhane Belediyesince düzenlenen "2. Dilaver Cebesi Şiir Yarışması" sona erdi.

Şehir içi ve şehir dışından 639 şairin 822 şiirle katıldığı yarışmada, Yavuz Doğan'ın 'Med Cezir Notları' adlı şiiri birinciliğe, Ebru Tuncer'in 'İnşirah' şiiri ikinciliğe, Yunus Kara'nın 'Ben Senin Akranın Değilim Ki Aşk' şiiri ise üçüncülüğe layık görüldü.

Süleyman Demir 'Bir Yaşamak Daha Var', Halit Yıldırım 'Gazeli Güzel' ve Canan Çolak 'Yitik Şair Bercestesi' şiirleri ise mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, yaptığı açıklamada, yarışmaya katılımın yoğun olduğunu bildirdi.

Yarışmayı düzenleyerek, Türkiye’nin ve Gümüşhane’nin önemli bir değeri olan Dilaver Cebeci’nin hatırasını yad ettiklerini anlatan Çimen, şöyle konuştu:

"Gümüşhanemiz büyük sanatkarlar yetiştirmiştir. Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Ahmet Ziyaüddün Gümüşhanevi’den Reisülhattatin Ahmet Kamil Akdik’e, Vasfi Mahir Kocatürk’ten Nurettin Özdemir’e, Hüseyin Nihal Atsız’dan Dilaver Cebeci’ye kadar ilimiz, Türk kültürüne ve İslam medeniyetine nice büyük değerler katmıştır, katmaya da devam etmelidir."

Yarışmada dereceye giren şairlerin ödülleri, 2 Haziran 2017 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek şiir dinletisinde verilecek.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.