Gümüşhane

Ramazana doğru

15:17 25 Mayıs 2017
Ramazana doğru

Gümüşhane Belediyesince ramazan öncesi fırınlarda denetim yapıldı.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, fırınların hijyen koşulları, çalışanların sağlık portör muayene cüzdanları, ekmeğin gramajı, hijyen belgeleri, personel temizliği ve üretim makinelerinin sağlık koşullarına uygunluğunu kontrol edildi.

Zabıta Müdürü Mustafa Ceylan, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla denetimleri sıklaştırdıklarını bildirdi.

Amaçlarının kentte gıda üretimi yapan işletmelerin kurallara uygun şartlarda üretim yapmasını sağlamak olduğuna dikkati çeken Ceylan, şunları söyledi:

"Vatandaşların en temel gıda maddesi olan ekmeğin üretiminde esnafımızın gerekli hijyen koşullarına özen göstermesi ve kurallara uygun üretim yapılması için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalarla beslenmesini sağlamak. Eksiklik tespit ettiğimiz iş yerlerine uyarıda bulunduk. Bulduğumuz yanlışlar karşısında iş yerlerine 10 günlük süre veriyoruz. Eğer bu süre içerisinde eksikliler tamamlanmamış ise iş yerine mutlaka cezai işlem uyguluyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.