Gümüşhane

Gümüşhane'de buğday hasadı başladı

13:54 08 Ağustos 2017
Gümüşhane'de buğday hasadı başladı

Gümüşhane'de 180 bin dekar ekili alanda buğday hasadı başladı.

Şiran ilçesinde, hasat başlangıcı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, üreticilerin bol ve kazançlı bir hasat mevsimi geçirmesini diledi.

Gümüşhane'nin özellikle son yıllarda tarımsal üretim gücünün arttığına dikkati çeken Birşen, ilde tarımı daha ileriye taşımak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Birşen, üretici ve tüketici memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak ve üreticilerin refah seviyesini artırmak için gayret gösterdiklerine işaret ederek, Gümüşhane'de ortalama 180 bin dekara ekilen buğdaydan 38 bin ton rekolte beklediklerini ifade etti.

Kelkit ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi Hububat Alım Merkezi kurulduğunu ve alımların başladığını kaydeden Birşen, şunları söyledi:

"Şiran, Kelkit ve Köse ilçelerimizde hasadın başlamasıyla dane kaybını en aza indirmek için biçerdöver kontrolü yapacak ekiplerimiz oluşturulmuş ve denetimlerimiz yoğun şekilde devam etmektedir. Ayrıca hasat sonrası çiftçilerimizi bir sonraki sezona ekim hazırlığı yaparken anız yakmanın sakıncaları konusunda bilgilendirdik."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.