Gümüşhane

Maçka'daki terör saldırısı

17:44 16 Ağustos 2017
Maçka'daki terör saldırısı

Bingöl'ün Genç Belediye Başkanı Mehmet Hadi Topraktan, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında, Eren Bülbül ve Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in şehadetinin kendilerini gerçekten üzdüğünü söyledi.

İçişleri Bakanlığınca yürütülen Kardeş Şehirler Projesi kapsamında Gümüşhane-Bingöl Buluşması etkinliği için Bingöl heyeti ile Gümüşhane'ye gelen Topraktan, katılımcılarla Limni Gölü'nü ziyaret etti.

Topraktan, ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümüşhane halkının kendilerine gösterdiği yakın ilgi ve misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gümüşhane halkıyla çok yakın ilişki kurmak amacıyla kente geldiklerini ifade eden Topraktan, proje kapsamında iller ve bölgeler arası birlik ve beraberliğin kabul görüp benimsenmesinin en büyük arzuları olduğunu söyledi.

Topraktan, terörün ülkenin kanayan yarası olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörle haşır neşir olmuş bir bölgede, bir ilde yaşıyoruz. Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi ne kadar teröre tepkili ve tavırlıysa biz il olarak, bölge olarak o oranda tepkiliyiz. Bunun bölge kökenli bir hareket olduğunu düşünen insanlar var. Öyle düşünülmesi bizi üzüyor. Her ne kadar bölge çıkışlı ise de artık uluslararası bir duruma geldi. Dış güçler gerçekten terörü ülkenin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne, kalkınmasına karşı bir silah olarak kullanmakta. Yakın dönemde halkımız bunu fark etmeye başladı. Eminim ki terörü bitireceğiz. Bu ülkenin sınırlarının dışına defedeceğiz."

Topraktan, Maçka'daki terör saldırısına da değinerek, "Maçka'daki olayda, gerek Eren kardeşimiz gerek güvenlik görevlimizin şehadeti gerçekten bizleri üzdü. Acıları bizim acımız. Kendilerine Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Bizim çektiğimiz acıların da da herkesin acıları olmasını cani gönülden diliyorum. Acılar paylaşıldığı zaman azalıyor." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.