Gümüşhane

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN Genel Başkanı Sergi:

16:50 22 Ağustos 2017
TÜRK DİYANET VAKIF-SEN Genel Başkanı Sergi:

TÜRK DİYANET VAKIF SEN Genel Başkanı ve Türkiye KAMU-SEN Genel Eğitim Sekreteri Hazım Zeki Sergi, "Diyanet İşleri Başkanlığı, her türlü siyasi görüş ve düşüncenin dışında kalarak milletçe dayanışmayı amaçlayan ve kanundaki görevlerini yapan bir kurumdur." dedi.

Sergi, TÜRK DİYANET VAKIF-SEN Gümüşhane İl Temsilciliğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan illerdeki teşkilatları ziyaret ettiğini, daha sonra bu kapsamda Gümüşhane'de bulunduğunu söyledi.

Ziyaretlerinde kurumlarda yaşanan sıkıntılarla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Sergi, yapılan çalışmalarla ilgili üyeleri bilgilendirdiklerini ifade etti.

Sergi, Türkiye KAMU-SEN'e bağlı bir sendika olarak ilkeler doğrultusunda sendikacılık yapmaya çalıştıklarını kaydederek, "Amacımız memura daha mutlu, huzurlu bir çalışma hayatı sunmak. Baskılardan ve ötekileştirmelerden uzak bir kamu hizmeti sunulmasını arzuluyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de dini hayatta otoritenin Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu vurgulayan Sergi, şöyle devam etti:

"Dini hayatta hareket noktamız Kur'an-ı Kerim ve hadislerdir. Diyanet İşleri Başkanlığı, her türlü siyasi görüş ve düşüncenin dışında kalarak milletçe dayanışmayı amaçlayan ve kanundaki görevlerini yapan bir kurumdur. Diyanet, insanları aydınlatan ve ibadet yerini yöneten bir kurumdur. Biz bu çerçeve içerisinde hareket etmeliyiz. Ortak aklı kullanıp, vatandaşlarımızla mutlu ve huzurlu bir hayat sürmenin yolunu aramalıyız."

Kamu çalışanları ve memur emeklilerinin 2018 ve 2019 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını içeren 4. Dönem Toplu Sözleşmesi'nin hükümetle sendikalar arasında imzalandığını hatırlatan Sergi, toplu sözleşme ve yetkili sendikayı eleştirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.