Gümüşhane

Köy yollarındaki tehlikeli kayalar temizleniyor

19:39 19 Ekim 2017
Köy yollarındaki tehlikeli kayalar temizleniyor

Gümüşhane'de köy yollarında trafik ve yaya güvenliğini tehdit eden kayalar, İl Özel İdaresince temizleniyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Nazlıçayır, Gökçepınar ve Çayırardı köy yollarındaki kaya düşmesi riskinin bertaraf edildiğini belirtti.

Merkeze bağlı Tekke köyünde okul ve meskun mahali tehdit eden kayalar ile Yukarı Kürtün grup yolu için risk oluşturan kayaların da kısa süre içerisinde temizleneceğini ifade eden Akdoğan, merkeze bağlı Nazlıçayır köyü grup yolunda köy girişine yakın bir noktada uzun zamandır bulunan kaya bloğunun tehlike oluşturduğunu, kaya bloğunu iş makineleriyle alamadıkları için bu iş kapsamında patlatma yaparak tehlikeyi bertaraf ettiklerini kaydetti.

Akdoğan, yolların güvenliğini tehdit eden kayaların temizlenmesi işini ihale ettiklerine dikkati çekerek, "Yüklenici firmada çalışan profesyonel dağcılar, halatlarla kendilerini bağlayarak askıdaki kayaları temizliyor, patlatma yapılacaksa delme işlerini yapıyor." ifadesini kullandı.

Akdoğan, Tekke köyünde okulu ve meskun mahalli tehdit eden kayaların ise yapılacak çalışmayla bertaraf edeceklerini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.