Ergenekon sanıkları yine hakim karşısında

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu ı ''Ergenekon'' davasının 277. duruşması başladı.

Ergenekon sanıkları yine hakim karşısında
Ergenekon sanıkları yine hakim karşısında
GİRİŞ 11.03.2013 11:32 GÜNCELLEME 11.03.2013 11:32

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan küçük salonda görülen duruşmaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan ve emekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Hasan Iğsız'ın da aralarında bulunduğu 47 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara GATA'da tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 20 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Bu davadan tutuksuz yargılanan ''Odatv'' davasının tutuklu sanığı Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma başlamadan önce bir açıklama yapan Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, bugünkü oturumda delillerle ilgili tarafların beyanlarının alınacağını söyledi.

-Küçük salon eleştirisi-

Bu sırada araya giren Veli Küçük'ün kızı olan avukat Zeynep Küçük, duruşmanın küçük salonda yapılması nedeniyle yer konusunda sorun yaşandığını belirterek, ''Fiili koşullarımız korkunç. Avukatlar bu tarafa geçemiyor'' dedi.

Başkan Özese de, büyük salonda ''KCK'' davasının yapıldığını anımsatarak, sanık avukatların bir kısımını salondaki müdahil avukatlar için ayrılan bölüme aldırdı.

Avukatların yoklaması sırasında söz alan tutuklu sanık Durmuş Ali Özoğlu'nun avukatı Ali Rıza Dizdar da, müvekkilinin duruşmalardan yasaklı olması nedeniyle davaya katılamadığı için beyanda bulunamayacağını söyledi.

Dizdar'a söz vermeyen Başkan Özese, talebini yazılı bildirmesini istedi. Dizdar'ın konuşmaya devam etmesi üzerine, önce uyaran Özese, ardından da Dizdar'ın mikrofonunu kapattırdı.

Duruşmada daha sonra Başkan Özese, dosyaya gelen evrakları okudu.

Söz alan Haberal ve Tolon'un avukatı Dilek Helvacı da, eski Başbakanlık müsteşarlarından Yaşar Yazıcıoğlu'nu tanık olarak dinlenilmek üzere hazır ettiklerini belirterek, Yazıcıoğlu'nun tanık olarak beyanının alınmasını istedi.

Helvacı, daha önceki celselerde Gizli Tanık 17'nin katılmadıkları bir duruşmada dinlenildiğini ifade ederek, gizli tanığın yeniden dinlenilmesini talep etti.

Avukatların beyanlarının alındığı duruşmada reddi hakim talebinde bulunuldu.

Mahkeme heyeti, bu talebi değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

Milletvekili Tanal koltuk değneğiyle geldi-

Küçük olması nedeniyle salondaki izleyicilere ayrılan bölüme sadece sanık yakınları, avukatlar, milletvekilleri ve basın mensupları alınırken, salonun dışında bulunan ve ekran konulan alanda da bir kısım izleyiciler duruşmayı takip ediyor.

Duruşmaya, 18 Şubat'ta görülen davada cezaevinin girişine konulan barikattan atlayarak ayağını kıran CHP Milletvekili Mahmur Tanal da, koltuk değnekleriyle geldi. Yine CHP'li milletvekilleri Ali İhsan Köktürk ile Ali Özgündüz de duruşmayı izliyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi