Gazeteci Nihat Genç için hapis istemi

Gazeteci - yazar Nihat Genç'in bir internet sitesindeki yazısında yazar Nagehan Alçı'ya yönelik sözleri sebebiyle 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Gazeteci Nihat Genç için hapis istemi
Gazeteci Nihat Genç için hapis istemi
GİRİŞ 13.03.2013 12:26 GÜNCELLEME 13.03.2013 12:26

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, gazeteci Nihat Genç'in 2011 yılında ''odatv'' adlı internet sitesinde ''Nagehan Alçı nereye koşuyor'' başlıklı bir yazı yazdığı, yazısında Alçı'ya ''zavallı, narkotik köpek, cahil'' gibi kelimeler kullandığı anlatıldı.

İddianamede şüpheli Nihat Genç'in köşe yazısında ''Taze gelinim' senin evin yok mudur? diye sormaz mı, kayınvaliden, cici baban. Milletin ağzı torba değil ki büzesin, her Allah'ın akşamı televizyonlardasın. Bak buradan söylüyorum yarın bir gün hamile kaldığında, konu komşuyu kesinlikle inandıramazsın bebeğin kocandan olduğuna'' şeklinde yazı yazdığını belirtildi.

Nagehan Alçı'nın onur, şeref ve saygınlığının rencide edildiği anlatılan iddianamede, Alçı da savcılık ifadesinde şunları söyledi:

''Nihat Genç, aşağılayıcı, küçük düşürücü, cinsiyetçi ve incitici sözlerle benim itibarımı düşürmeye çalışmıştır. Köşe yazısı halen internet sitesinde durduğu için kişilik haklarıma tecavüz devam etmektedir. Eylemleri hukuka aykırı olduğundan yargılanmasını ve yazılarının yayından kaldırılmasını talep ederim.''

İddianamede, Genç hakkında ''basın yoluyla hakaret'' suçundan 3 aydan 2 yıla hapis cezası isteniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?