Rektör Boztuğ: Alevi olduğum için horlandım

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, bir dönem Alevi olduğu için horlanma ve ötekileştirmeye maruz kaldığını, ancak bunların geride kaldığını ve yeni bir dönem başladığını söyledi.

Rektör Boztuğ: Alevi olduğum için horlandım
Rektör Boztuğ: Alevi olduğum için horlandım
GİRİŞ 14.03.2013 16:13 GÜNCELLEME 14.03.2013 16:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rektör Boztuğ, hükümetin başlatmış olduğu İmralı sürecini de kalpten ve yürekten desteklediğini ifade etti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Tunceli Temsilciliği üyeleri, Rektör Pof. Dr. Durmuş Boztuğ'a, ilde konuşulan Zazaca diline yaptığı katkılarından ötürü bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında gazetecilerin son süreç ve anayasaya ilişkin sorularını da cevaplayan Rektör Boztuğ, Alevi kimliğinden ötürü horlandığı dönemler yaşadığını ancak bu dönemlerin geride kaldığını ifade etti.

Türkiye'de yapılacak sivil bir anayasa ile herkesin kucaklaşacağını ifade eden Rektör Boztuğ, "Sivil bir anayasayla 75 milyonun mutabakat metni olan, herkesin benim anayasam dediği bir anayasa ile 2023'e kadar onuncu büyük ekonomiye gider. Doğu ve Güneydoğu'da de en büyük yatırımı Tunceli kazanır." dedi.

Türkiye'de bütün farklılıkların kendi özelliklerini koruyarak yaşama kültürünü gerçekleştirmeleri gerektiğini hatırlatan Boztuğ, Alevi olduğu için horlanma ve ötekileştirmeye maruz kaldığını ancak bunların geride kaldığını ve yeni bir dönem başladığını söyledi. Rektör Boztuğ sözlerine şöyle devam etti: "Alevilik konusunda bana da;elinden kesildiği yenilmez, pişirildiği yenmez, mum söndü,ana bacı bilmez denildi.O horlamalar ve ötekileştirmelere bende maruz kaldım.Bunlar artık geçti gitti yeni dönem başladı. Ortak yaşama kültürümü geliştirerek; ama bir Dersimli Alevi olarak Dersimli Zaza olarak, Dersimli Alevi, Zaza,Kurmanç ve sol görüşlü olarak, her türlü özelliğini koruyarak ülkemizin ana ekseninde uyum içinde yaşama gayreti gösterirsek, sanıyorum yaşam refahımız şuan kinden daha iyi olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"İMRALI SÜRECİNİ KALPTEN VE YÜREKTEN DESTEKLİYORUM"

Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü olarak, üniversite olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, sosyal sorunların çözümüne yönelik proje geliştirmek olduğunu ifade eden Rektör Boztuğ, son dönemde yaşanan İmralı sürecini olumlu bulduklarını ve bu süreci kalpten ve yürekten desteklediklerini belirtti.

Tunceli Üniversitesi olarak ,insanı ve sosyal sorunlara eğildikleri bu yönde de önemli adımlar attıklarını söyleyen Rektör Boztuğ, "Son günlerde ülkemizde İmralı süreci olarak başlayan süreci kalpten ve yürekten destekliyoruz. Şunun bilincindeyiz; 21'inci yüzyılda hukukun, demokrasinin, insan haklarının ve ekonominin evrenselleşme sürecine girdiği bir ülkede sorunlar konuşularak, görüşülerek, diyalog yoluyla ama karşılıklı samimiyet ve karşılıklı iyi niyet ve anlayışla götürülürse hiçbir sorunumuzun kalmayacağına inanıyorum ve bu süreci candan destekliyoruz. Samimi bir şekilde sonuçlanıp, insanlarımızın ve milletimizin daha rahat mutlu bir ortama ulaşmasını canı gönülde istiyoruz." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • leventk 8 yıl önce Şikayet Et
    alevi olmakla sol görüşlü olmak nasıl bağdaşır, herhalde bunun tek örneği ülkemizdir, sol görüş dini inancı reddeder, alevilerin inancı yokmudur acaba, nasıl böyle sosyalist bir ideolojiyi benimseyebiliyorlar , ayrıca aleviler cumhuriyetin kuruluşundan itibaren kemalist rejim tarafından hep el üstünde tutulmuştur, önleri açılmıştır, rektörün dile getirdiği yakıştırmalar , kendini bilmez bir kaç cahilin söylemidir, bunuda aleviler hep dışlanma sömürüsüyle dile getirirler, daha 10 yıl öncesine kadar hsyk nın tamamı yanılmıyorsam alevi idi , şimdiki chp başkanı ssk genel müürü yapılmamışmıydı
    Cevapla
  • Nail Sivri 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl horlanmadır biri bana anlatsa.. Her alevi konuşurken "biz aleviyiz" diye başlıyor.Ben hiç bir sünniden "biz sünniyiz" diye bir şey duymadım. Baş örtüsü o tarafa bu tarafa çekilen, inançlarının gereğini yapmaya çalışırken engellenen sünni , bağıran alevi. Derdiniz mezhep kavgası ise onu geçin.Çevremizdeki insanların inançlarına,rengine,memleketine bakmıyoruz. Ama lütfen bu söylemi de bir terk edin artık. Baydınız vallahi. Bakın başörtülü kızlarımızın başını açmaya çalışanlara. Onlar kim ?
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    benim nazarımda on kuruş etmezsin vesselem .!. sen sünnilere yaptınki onlarda karşılık verdi.!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini