Ankara'da hava destekli operasyon

Ankara'da yapılan ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edilen örgüte yönelik helikopter destekli operasyonda, 27 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da hava destekli operasyon
Ankara'da hava destekli operasyon
GİRİŞ 15.03.2013 13:11 GÜNCELLEME 15.03.2013 13:11

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Adliyesi'nin mezat salonlarında yapılan ihalelerden tehdit ve şantajla çok düşük fiyatlardan alım yaptıkları mal ve eşyaları, daha sonra yüksek ücretlerden satış yaparak haksız kazanç sağladıkları belirlenen örgüte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda operasyon düzenledi.

Polis, Ankara merkezli İstanbul, Kars ve Kırıkkale'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda helikopter de kullandı. Hava destekli operasyonda, 27 kişi gözaltına alındı.

Dört aileden oldukları belirlenen zanlıların kurdukları suç örgütünün, Ankara Adliyesi'nin mezat salonlarında yapılan ihalelere, dışarıdan katılımları engelleyerek düşük fiyatlarla alım yaptıkları ileri sürülüyor. Suç örgütünün sadece geçen yıl düzenlenen ihalelerden 10 milyon liranın üzerinde kazanç sağladığı iddia ediliyor.

Emniyetteki sorgulamanın ardından 7 kişi serbest bırakıldı, 20 zanlı da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!