Bolu ve Düzce beyaza büründü

Kış turizminin önemli merkezlerinden Kartalkaya'da kar yağışı etkili olurken, beyaza bürünen Abant ve Gölcük Tabiat Parkı ile Düzce'de güzel görüntüler oluştu.

GİRİŞ 17.03.2013 23:46 GÜNCELLEME 18.03.2013 14:25

Gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından Kartalkaya'da kar kalınlığı 1 metre 90 santimetreye ulaştı.

Hafta sonu tatili için kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistler, tatillerinin keyfini aralıklarla etkili olan kar yağışının altında kayak ve snowboard yaparak çıkarttı.

Kar kalınlığı Abant Tabiat Parkı'nda 10 santimetreye ulaşırken, ziyaretçiler, gölde balık tutarak, yürüyüş yaptı. Vatandaşlar, beyaza bürünen manzara karşısında fotoğraf çekip, faytona binerek vakit geçirdi.
Gölcük Tabiat Parkı'na gelen tatilciler ise 20 santimetreye ulaşan kar kalınlığında göl etrafında dolaşarak hafta sonu tatilini değerlendirdi.

Ankara'dan tatil için Abant'ta gelen Mustafa Yerlikaya, AA muhabirine, havaların ısınmasını beklerken, kar yağışı sürprizi ile karşılaştıklarını anlattı.

Yağan kar altında tatil yapmanın güzel olduğunu belirten Yerlikaya, ''Her mevsim başka güzelliğe bürünen Bolu, tabiat parklarıyla adeta doğal bir cennet. Herkesin Bolu'yu görmesi gerek. Abant, Gölcük ve Yedigöller Tabiat Parkı'na hayran olmamak mümkün değil'' diye konuştu.

''Düzce'de kartpostalık görüntüler''

Düzce D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunda dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 15 santimetreye kadar ulaştı.

Evlerin üzerinde biriken karlar nedeniyle yol boyunca ''kartpostallık görüntüler'' oluştu.

Manzaranın keyfini çıkarmak isteyen bazı vatandaşlar yol kenarında durarak hatıra fotoğrafı çektirirken, bazıları da da kar topu oynayarak vakit geçirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı