Sierra'nın katil zanlısı 'Laz Ziya' konuştu!

ABD'li Sierra'nın katil zanlısı Ziya T. İstanbul'a getirildi. Katil zanlısı, "pişmanım" ve "sonra açıklama yapacağım" şeklinde konuştu

GİRİŞ 18.03.2013 07:01 GÜNCELLEME 18.03.2013 13:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD'li Sierra'nın katil zanlısı Ziya T., İstanbul 'a getirildi. Havalimanından İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından alınan zanlı, Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesi'ndeki sağlık kontrolün ardından sorgulanmak üzere İstanbul Gayrettepe Asayiş Büro Amirliğine götürüldü.

Hastane çıkışı vatandaşların cinayet zanlısı Ziya T.'ye tepki gösterdiği görüldü.

DİKKAT ÇEKEN İKİ CÜMLE

Ziya T. Asayi Şube Müdürlüğü'ne girdiği sırada basın mensuplarının sorularına "Sadece pişmanım" ve "Sonra açıklama yapacağım" şeklinde cevaplar vermesi dikkat çekti.

ACI İTİRAF

Bu arada Ziya T.'nin emniyetteki ilk ifadesinde Sierra'yı öldürdüğünü kabul ettiği ve "Olay esnasında tinerin etkisindeydim. Sert bir cisimle kadına vurduğumu hatırlıyorum. Üzerime kan sıçradığını hatırlıyorum. Kendime geldiğimde öldüğünü anladım. Saklamaya çalıştım. 9 gün oralarda gezdikten sonra önce Karabük'e oradan Hatay'a kaçtım. Burada daha önce tanıdığım Suriyeli arkadaşım ile buluştum. Beni Halep'e geçirdi. Bir ay yanında kaldım. Fakat kendisi böyle bir şey yaptığımı bilmiyordu" dediği öne sürüldü.

"YOKSULLUKTAN KIŞIN CEZAEVİNE GİDİYORDU"

Ziya T.'nin, Karabük'te esnaf olan arkadaşı Zafer Özden, onu en son Murat Çimen'e ait kahvede gördüğünü söylemiş, T.'nin "İstanbul'daki Sarai Sierra cinayetinin benim üzerime kalacak diye kaçtım" dediğini iddia etmişti. T.'nin her sabah kahveye kahvaltıya geldiğini anlatan Özden, ifadesinde şunları söylemişti:

"Baktım oturuyor içeride. Başka bir yere işe gidecektik. 'Neden burada oturuyorsun, gel seni de götüreyim' dedim. 'Yok' dedi. Ama sonra da ikna ettim. Arabaya bindik. İşçileri işe bıraktım. Parası yokmuş, iki paket sigara aldım ona. Bana 'İstanbul'da olaylar oldu, benim üzerime kalacak diye kaçtım' dedi. Suriye ya da İran'a geçeceğini söyledi. Adam öldürmek değil, tavuğu bile kesemez. Kışın yatacağı yer olmadığı için küçük suçlar işleyerek cezaevine girdiğini biliyoruz o kadar."

KAYNAK: AJANSLAR, MİLLİYET
YORUMLAR 11
  • m fatih 11 yıl önce Şikayet Et
    bir soru kafama takıldıda . bu tinerci niye ıpad i denize atmışda satmamış anlamadım sonuçta bu bi tinerci değilmi.
    Cevapla
  • güney kuzey 11 yıl önce Şikayet Et
    cia peşimde , hepimizi dinliyor..... Arkadaş bırakın bu ayakları cia ne yapsın senin hesabını neden dinlesin seni..hedefinizi bu kadar yüksek koymayın ...kadın istanbula gezmek için gelmiş ve şerefsiz bir sapık tarafından katledilmiş bunu başka lamı cimi yok..şimdi kalklış aile yapısından yok ajanmıştan falan bahsetmek cia i işin içine karıştırmak ahmaklıktır..
    Cevapla
  • murat 11 yıl önce Şikayet Et
    Adam öldürdüğünü hatırlıyor. Dahası yok bu işin.Zavallı problemli bir kadın arayış içerisinde istanbula ilgi duymuş gelmiş.Avrupalılarda yalnız kadınlar çoktur.Yanlız başına neden gelmiş diyenler var.Türkiyede aile yapısı tam bozulmadığından avrupa amerika insanını anlayamıyor.Bu adam da başına vurduğunu hatırlıyor.Söyleyecek bir şey yok kadına yazık olmuş.Zaten öyle ajan tipi de yok kadında.Bu adam da cezası neyse çeker dünyada.Ahireti zaten karışık.Amerikalı masum bir insan istanbulda öldürülmüş.
    Cevapla
  • umityldz 11 yıl önce Şikayet Et
    Fazla kurcalamaya gerek yok.... Sonuçta ölen kadının hakkını kendi devleti aramıyor ise, iki devlette bu işi kapatma yoluna gitmişlerse alan razı veren razı (ama ölen razı değil.) Ölen kadının sade vatandaş olmadığını kanıtlayacak en önemli detay; cenazesi Amerika da GAYDA eşliğinde gömlüdü.. (Kemal Bey'e not: Bu sefer Tulum değil Gayda ) :)) Olayın hem ulusal hemde uluslararası boyutu var deşmesek daha iyi olur..
    Cevapla
  • gökhan öncel 11 yıl önce Şikayet Et
    şüphe!!. medyanın bu olayın üstüne bu kadar gitmesi amerikadan fbı gelmesi vs vs. bence bu olayın altında başka şeyler çıkacak ama yargılama ne kadar adil yapılır görecez çünkü adam sonra açıklama yapacağım falan ilginç bir cümle ve bildiğimiz kadarıyla yaşam tarzı ve tiner çeken bir adamın kullanacağı bir cümle değil, bakalım hayırlsı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı