Kamuda başörtüsü yasağı bugün kalkıyor

Memur-Sen üyeleri iki ay önce aldıkları kararı bugün itibariyle uygulamaya koyuyor.

Kamuda başörtüsü yasağı bugün kalkıyor
Kamuda başörtüsü yasağı bugün kalkıyor
GİRİŞ 18.03.2013 07:27 GÜNCELLEME 18.03.2013 07:30
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kamuda başörtüsü yasağını kaldırmak için imza toplayan Memur-Sen üyeleri yarından itibaren görevlerine başörtülerini çıkarmadan devam edecek.

Memur-Sen, 18 Mart'tan itibaren kamuda serbest kıyafet eylemi başlatıyor. Sendikaya üye memurlar, görev yaptıkları kurumlara serbest kıyafetle gidecek.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, darbe dönemi eğitim yönetmeliğini yok sayacaklarını ve kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar eyleme devam edeceklerini söyledi.

Zaman'a konuşan Gündoğdu, "1982'de erkeğe bıyıklarını üstten almama, ensesinden saçını ve favorilerini uzatmama, kot giymeme dayatmasından da, kadınlara başı açık olmayı dayatan, neredeyse ayakkabı numarasına kadar karışan bu ucube yönetmelikten kurtulmak istiyoruz." dedi.

YÖNETMELİĞİ YOK SAYIYORUZ

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eğitim mevzuatının anayasa ve evrensel hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Pazartesiden itibaren bu yönetmeliği yok sayıyoruz. Çözülünceye kadar da eylemimiz devam edecek. Çünkü biz eğitim hakkının, çalışma hakkının, siyaset hakkının toplum mühendisleri eli ile katledilmesini istemiyoruz." dedi.

Yönetmeliğin değiştirilmesi için hükümete çağrıda bulunan Gündoğdu, "Anayasa'mızın 23 maddesini milletle beraber değiştirdik. Şimdi 82 model yönetmeliği getiren darbecilere yönetmeliğinizi de alın gidin deme zamanıdır." diye konuştu.

Memur-Sen'den yapılan açıklamada da, "Özgürlük İçin On Milyon İmza" başlıklı imza kampanyasında, 14 Ocak-14 Şubat tarihleri arasında 12 milyon 300 bin imza toplandığı bildirildi. Toplanan imzaların, gereğinin yapılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teslim edildiği hatırlatılarak, imzaların aynı zamanda kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğüne sahip olması noktasında toplumsal bir mutabakatın göstergesi olduğuna dikkat çekildi.

Referandumda kadınlara getirilen pozitif ayrımcılığın, eşitliğin sağlanmasına ilişkin fiilî durumun Kılık-Kıyafet Yönetmeliği gibi düzenlemelerin varlığı nedeniyle halen sağlanamadığı dile getirildi. Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı sendikalara üye kamu görevlilerinin, yarından itibaren kılık-kıyafet sınırlamalarını dikkate almayacağının belirtildiği açıklamada, yasaklara bağlı kalmadan kamu hizmeti sunulacağı ifade edildi.

YORUMLAR 13
  • Tiryaki X 11 yıl önce Şikayet Et
    Keşke. Keşke bu yasak başladığı andan itibaren hep bir elden bu direnci gösterebilseydik.
    Cevapla
  • pusula 11 yıl önce Şikayet Et
    kendi hakkini kendin alacaksin. ortada hk ihlali gasp varsa ve bunu temin etmesi gereken devlet eger temin etmiyorsa sen kendi hakkini kendin alacaksin. Aglamayana meme yok....
    Cevapla
  • halil ibrahim kızılcık 11 yıl önce Şikayet Et
    PESS!!!!!!. başörtüsü serbest olmalı ona katılıyorum da şu memursen resmen sendikacılığı bırakmış hükümetin emir eri olmuş.yahu arkadaş memurun menfaati olan konularda niye yönetmelikleri tanımıyorsunuz.bende memursen üyesiyim fakat bu haberden sonra üyeliime son veriyorum.Allah sizi bildiği gibi yapsın..
    Cevapla
  • Talha Ünal 11 yıl önce Şikayet Et
    mübin kocal kardeşimin yorumuna aynen katılıyorum. yahudi gibi yaşamanın yasak olduğu bir yahudi ülkesi, hırıstiyan gibi yaşamanan yasak olduğu bir hırıstiyan ülkesi varmı tabiiki YOK. Peki müslüman gibi yaşamanın yasak olduğu bir müslüman ülkesi varmı evet var o ülke TÜRKİYE.
    Cevapla
  • mubinkoçal 11 yıl önce Şikayet Et
    örtünmek. örtünmek bir ideolojik olay değildir allahın muslumanlara farz kıldığı bir uygulamadır .örtünmek farzdır .ama kimse kimsenın kıyafetine karışmadığı gibi örtünenlere karışılmaması lazım musluman bir ülkede islamı yaşayan farzı olan örtünmeyi kabullenen bayanların çalışmasına yasak konuyor ama bu dairelerde temizlik işçisi olarak çalıştırılıyor bu nedemektır biliyormusunuz yahudiler şoyle diyor sizin ecdadınız bize dans ı yasaklattı bizde şimdi onların torunlarını kendi ülkesinde islamı yaşayanların kamuda çalışmasını yasaklıyoruz .yahudiliği yaşamanın yasak olduğu bir yahudi ülkesi varmı ,yine hiristiyanlığı yaşamanın yasak olduğu bir hiristiyan ülkesi varmı ,musluman olan ülkemizde neden islamı yaşamak yasak bu yahudi siyonistlerın başarısıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi