Vali Mutlu ve Çapkın'dan 'Laz Ziya' açıklaması

İstanbul Vali Mutlu ve Emniyet Müdür Çapkın, ABD'li Sarai Sierra cinayeti zanlısı Ziya T. ile ilgili sorulara yanıt verdi.

GİRİŞ 18.03.2013 11:36 GÜNCELLEME 18.03.2013 13:05

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıl Dönümü programına katıldı.

Mutlu ve Çapkın, ABD'li Sarai Sierra cinayeti zanlısı Ziya T. ile ilgili sorulara yanıt verdi.

"ÖNEMLİ OLAN YAKALANMIŞ VE İTİRAF ETMİŞ OLMASI"

İstanbul Valisi Mutlu, "Bu cinayeti işlemiş olan kişi İstanbul'a getirildi. Dün akşamdan itibaren Emniyetimizdeki sorgusu ve bundan sonraki adli süreci devam edecek" dedi. Vali Mutlu, Ziya T.'nin kendisinin teslim olduğu, Türkiye sınırına geçerken yakalandığı yönünde iddialar olduğunun hatırlatılması üzerine, "Bu konuda önemli olan katilin yakalanmış olması ve şu ana kadar da itiraf etmiş olması. Bundan sonraki süreçte bizi asıl ilgilendiren kısım katilin elde olması. Failinin de yakalanmış olmasıyla bizim için asıl önemli kısım tamamlanmıştır. Bunun dışındaki kısım İstanbulumuzun dışında olduğu için herhangi bir açıklama yapabilecek durumda değilim" diye konuştu.

"ARKADAŞLARIMIZ İĞNEYLE KUYU KAZDI"

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, "Bu tüm dünyada yankı uyandırna bir cinayetti. Arkadaşlarımız aylarca iğneyle kuyu kazarak, sanığın kim olduğunu tespit ettiler. Ben herşeyden önce, olay yeri inceleme biriminden cinayet masasına kadar çalışan arkadaşlarımıza bu gayretlerinden ötürü teşekkür ediyorum. Fail tespit edildikten sonra kaçtı ve bu failin nerede olduğu hangi civarda olduğu tespit edildi. Ondan sonra da Hatay Emniyet Müdürlüğü oranın birimleri bizim oraya gönderdiğimiz sürekli orada çalışan iki ayrı ekip hepsinin ortaklaşa çalışmasıyla sanık yakalanarak getirildi. Bu sürecin hepsi önemli. Ben katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Çapkın, zanlının teslim olmadığını belirterek, "Teslim olma olmadığını biliyorsunuz. Bulundu, yakalandı ama Sayın Valimizin dediği gibi oradaki birimlerin çalışması" şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu