Derse serbest kıyafetle girdiler!

Edirne'de, Eğitim Bir-Sen'e üye bazı öğretmenler derslere serbest kıyafetle girdi.

Derse serbest kıyafetle girdiler!
Derse serbest kıyafetle girdiler!
GİRİŞ 18.03.2013 13:44 GÜNCELLEME 18.03.2013 13:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Edirne İl Temsilcisi Erdinç Dalgıç, AA muhabirine, Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yaptığı açıklamada, kamuda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin sendika olarak dava, itiraz ve başvuru sürecini başlattıklarını söyledi.

Geçen yıl TBMM önünde kamuda serbest kıyafete ilişkin ''Başörtüsüne Özgürlük'' eylemi yaptıklarını hatırlatan Dalgıç, kamuda serbest kıyafet kullanılması için toplanan 12 milyon 300 bin imzanın ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e ulaştırıldığını ifade etti.

Dalgıç dava sürecinin tamamlanması ve karar alınana kadar eylemlerinin devam edeceğini kaydetti.

Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Kimya Teknolojileri Öğretmeni Fatma Dalgıç da, Eğitim Bir-Sen'in kamuda serbest kıyafet kararını il genelinde kendisiyle birlikte bazı öğretmenlerin de uyguladığını söyledi.

Kamuda kıyafet yönetmeliğinin temel hak ve özgürlüklere dayandığını anlatan Dalgıç, Türkiye'de kılık kıyafet özgürlüğünün hukuka aykırı bir biçimde yürütüldüğünü iddia etti.

İnsanların şekilcilikten kurtulması gerektiğini ifade eden Dalgıç, şunları kaydetti: 

''Şekilcilikle değilde çocuklarımızla ilgilenmemiz gerekiyor. Onlar bizim önümüzde büyük bir toplum oluşturacakları için daha çok eğitim ve kişilikleriyle ilgilenmemiz gerekiyor. Şekilciliği bir kenara bıraktığımız zaman toplum olarak, devlet olarak ve millet olarak daha ileriye gideceğimizi düşünüyoruz. 

Çocuklarımızın eğitilmeye ihtiyacı var. Ama bizim kafalarımız öğretmen veya öğrenci olarak şekilcilikle uğraşmaya devam ederse bir yol kat edemeyeceğimizi düşünüyorum. Artık buna bir son vermek istiyoruz inşallah. Bundan sonra şekilcilikle değilde çocuklarımızın eğitimiyle uğraşmak istiyoruz.''

Kamuda serbest kıyafete bazı öğretmenlerin olumsuz, bazılarının ise olumlu baktığını kaydeden Dalgıç, ''Belkide çok uzun yıllardır dayatma yapıldığı için onların da gözlerinde bir aşinalık oluşmuş. Mutlaka eşarpsız gelinmelidir diye düşünüyorlar. Belkide onun için tepki gösteriyorlar. Empati yaptıkları zaman fikirlerinin değişeceğini düşünüyorum'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    bakanlık ifrat ve tefriti belirlemeli.. ifratla tefridi bakanlık ayırmalı, laikçiler de süper mini, beli aşağıda tangası görülen kıyafetle gelirlerse ne olur. çocukların hoşuna gider de, ahlak ne olacak.medya da zaten dünden razı. minietekli olsun,tangalı olsun, frikiği olsun..açık açık yazalım yani. doğrusu bu değil mi kardeşim. biz de 15-18 yaşlarını geçirdik. sıra altına az mı kalem düşürdük.söyletmen beni.gerçi bu devirde mezuniyet baloları falan var. içki mebzul, karşırsan, irticacı yobaz olursun.içirirsen moderen..olacağı da o. yani kasten yapılacak ki, başötülü talebelerin ve hocaların önne geçilsin. kasten bir ergenekontrik damar bu işi yapar,bilesiiiz.onun için bakanlık bu işte sınırları hem hoca için hem talebe için belirlemeli.elbet izmirle maraşı,edirne ile erzurumu bir tutamazlar.esasen izmirin ve muğlanın eline kimse su dökemez..kusura bakmayın böyle işte..
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 11 yıl önce Şikayet Et
    ucu açık bir serbet kıyafete karşıyız. ucu açık olursa kiminin etek boyu aşırı yukarı çekecek, kimisi de neredeyse çarşafa girerek iki sivri uç oluşacaktır. Kapalı olanların üstü kasımpaşa altı şişhane olmayacağı gibi, açıklarında plajda dolaşır gibi giyinmemesi lazım. erkeklerin de tabiri yerinde ise züppe giysilerle gelmemesi gerekir, yine saç sakal makul şekilde olmalıdır.
    Cevapla
  • ahmet mardini 11 yıl önce Şikayet Et
    Çok sevindim.... Bir öğretmen olarak uygulamaya sonuna kadar destek veriyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam