Ağaç dalıyla "define"

Mersin'de, çatal şeklindeki ağaç dalının gösterdiği yerde define bulacağına inanan Hataylı madenci Hikmet Rençber (55), yaklaşık 200 bin lira harcayarak, resmi izin aldığı bölgede define arıyor.

Ağaç dalıyla "define"
Ağaç dalıyla "define"
GİRİŞ 18.03.2013 14:26 GÜNCELLEME 18.03.2013 15:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkez Toroslar Belediyesi'ne ait alanda, aldığı izinle geçen hafta define aramaya başlayan Rençber, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş makineleriyle sürdürülen kazı çalışmalarının önümüzdeki iki günde sonuç vereceğini söyledi.

Mesleğinin madencilik olduğunu ifade eden Rençber, madenleri de ağaç dalıyla keşfettiğini, şu an kazı yapılan yeri tesadüfen ölçüm yaparken fark ettiğini vurguladı. Daha sonra resmi izinle çalışmaları başlattığını ifade eden Rençber, şöyle devam etti:

''Ağaç dalıyla yaptığım yer tespitinin ardından normal teknik malzemelerle tekrar inceleme yaptık. Burada define olduğunu görmüş olduk ve kazımızı başlattık. Kazımız devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlayamadık ama bizim hedefimiz tek nokta. Buranın yaklaşık 3 bin 500 yıllık bir geçmişi var. Ayrıca buranın altyapısı tamamen kildir. Hazine de kilin içerisine işlenmiş durumunda.''

Kazı için yaklaşık 200 bin lira harcadığını anlatan Rençber, ''Ne kadara mal olursa olsun sonuç almak zorundayız. Kazıyı netice alıncaya kadar sürdüreceğiz'' dedi. Çalışmalar sonucu tarihi dönemlere ait altın paralar, objeler, heykelcikler ve lahitler bulacağına inanan Rençber, şöyle konuştu:

''Buradan define çıkardığımızda Mersin'in gururu ve iftiharı olacağız. Mersin'in turizm açısından güzel bir reklamı olacak. Çalışmalarımızı, bir veri aldığımızdan dolayı sürdürüyoruz. Bu verimiz de kesindir ve bunda da hiçbir endişemiz yoktur. Şu an çalıştığımız yerimiz dar, ancak genişletme çalışmalarımızı da başlattık. İnşallah en geç perşembe günü bu güzel haberi tüm Türkiye'ye vermiş olacağız.''

Rençber, kazı alanında yüklü miktarda altına ulaşacağına inandığını belirterek, kanun gereği definenin yüzde 50'sinin devlete, yüzde 10'nun arsa sahibi olan belediyeye verileceğini, kendisine kalan bölümden de yüzde 5'ini engellilere bağışlayacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Fevzi Demirci 11 yıl önce Şikayet Et
    ağaç dalı önemli bir mevzu. bir ağaç dalının ardından ömrünü tüketen insan tanıdım ben. onunla altın mı bulmuyordu? su mu? maden mi? nasıl bir inanıştır, nasıl bir saplantı, nasıl bir psikoloji. bir sene iki sen değil bir ömür ağaç dalıyla gezdi. hâlâ merak ederim. o dalda ne görüyordu? hiç bulduğu olmuş muydu? tam SIRADIŞI`lık bir konu. benim adam ölmeseydi adresini verirdim ama araştırılsa tanıdık biri mutlaka çıkar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!