Elazığ'da da 'serbest kıyafet' başladı

Elazığ'da Eğitim Bir-Sen'e üye bazı öğretmenler derslere serbest kıyafetle girdi.

Elazığ'da da 'serbest kıyafet' başladı
Elazığ'da da 'serbest kıyafet' başladı
GİRİŞ 19.03.2013 15:07 GÜNCELLEME 19.03.2013 15:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 

Dumlupınar İlkokulu'nda görevli sendika üyesi bazı erkek öğretmenler kravatsız, bazı kadın öğretmenlerse başörtülü olarak okula geldi.

Memur-Sen Elazığ Temsilcisi Murat Ergen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1982 Anayasası'nın ardından hazırlanan, baskıcı ve dayatmacı bir yönetmelikle, insanların kravatlı, sakallarının tıraşlı olmasının, favori boyları ile kadınların etek ve topuk boyunun belirlenmesinin demokrasi adına utanç verici bir yaklaşım olduğunu savundu.

Bu utanç verici yaklaşımdan Türkiye'nin bir an önce kurtulması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Ergen, genel merkezlerinin aldıkları karar doğrultusunda Elazığ'daki üyeler olarak 18 Mart'tan itibaren bütün kamu kurum ve kuruluşlarındaki üyelerinin iş yerlerine sivil kıyafetle gittiklerini söyledi.

Ergen, ''Mücadelemiz, bu yönetmelik kaldırılıncaya kadar tüm Türkiye genelinde devam edecek. Daha demokratik ve daha gelişmiş bir Türkiye için, lider bir Türkiye için bu tür demode, çağ dışı uygulamaların kaldırılmasının hayırlı ve faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu noktada bugün itibariyle kılık kıyafet yönetmeliği kaldırılıncaya kadar bütün kamu kurum ve kuruluşlarında arkadaşlarımız serbest kılık kıyafetle iş yerlerine gidecekler, serbest kıyafetle çalışacaklar'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • zafer sönmez 11 yıl önce Şikayet Et
    Zihniyetimin top sakalla nasıl bir bağı var hemen nasıl anladın. Amacım başörtüsüne tavır almak değil başlıkta yazdığım gibi AKP nin demokrasi anlayışını sınamak.Estirdiği sivil faşizm rüzgarıyla en son Hasan CEMAL i bile köşesinden eden partiden bahsediyorum anlaman biraz zor olabilir bu konuyu.
    Cevapla
  • ibrahim sağlam 11 yıl önce Şikayet Et
    Serbest kıyafet deniyor. Sana ne yakışıyorsa onu yap. Hemen top sakal zihininizin arkasındakini yumurtluyorsunuz. Serbest kıyafet diyorlar. Bende normal sakal bırakabilirim. Amacınız başörtüsüne karşı olduğunuzu ortaya koymak ama bunu direkt söylemiyorsunuzda bende top sakalla gelecem diyorsunuz. Biz özgürlerin artmasını isteyen istediği gibi giyinmesini istiyoruz. Biri böyle dediği zaman bende böyle yaparım değil.
    Cevapla
  • zafer sönmez 11 yıl önce Şikayet Et
    AKP nin demokrasisini sınamak için. Bende top sakalla gidiyorum bakalım kaç gün sabredecekler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!