Çankırı'da iş yerlerinde serbest kıyafet

Çankırı'da Memur-Sen'e bağlı sendika üyeleri, iş yerlerinde serbest kıyafetle hizmet veriyor.

Çankırı'da iş yerlerinde serbest kıyafet
Çankırı'da iş yerlerinde serbest kıyafet
GİRİŞ 19.03.2013 16:34 GÜNCELLEME 19.03.2013 16:34

Dumlupınar İlkokulu'nda görevli sendika üyesi erkek öğretmenler kravatsız, bazı kadın öğretmenler de başörtülü olarak okula geldi.

Memur-Sen Çankırı Temsilcisi Ali Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı genelinde kampanyaya katılımın oldukça yoğun olduğunu söyledi.

Amaçlarına ulaşana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade eden Solak, ''Bu darbe ürünü yönetmeliğin biran önce değiştirilmesi için üyelerimiz de yoğun bir şekilde eylemlerimize destek veriyor. Yaklaşık 2 bin sendika üyesi eyleme destekte bulunuyor. Katılımdan oldukça memnunuz'' dedi.

Diğer memurlardan eylemlerine yönelik herhangi bir tepkinin olmadığını ifade eden Solak, sendikamız üyesi olmayanların da desteklerini aldıklarını bildirdi.

''Herhangi bir problemle karşılaşmadık''

Eğitim Bir-Sen Çankırı Şube Başkanı Kasım Karatekin ise öğretmenler arasında eyleme katılanların sayısının oldukça fazla olduğunu söyledi.

Önemli bir eylem başlattıklarını dile getiren Karatekin, ''Memur-Sen'in Çankırı'da en fazla üyesi olan Eğitim-Bir-Sen olarak ciddi manada eylem başlattık. Okullarımızda şu anda başörtülü, kravatsız arkadaşlarımız derse giriyorlar. Bununla ilgili şu ana kadar idari olarak herhangi bir problemle karşılaşmadık'' diye konuştu.

Çankırı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 11 B sınıfı öğrencisi Ersin Ceylan da okullarında öğretmenlerin bir kısmının serbest kıyafetle ders verdiklerini belirterek, öğretmenlerin serbest kıyafetle derse girmesinin kendisi açısından bir sorun oluşturmadığını kaydetti.

Herkesin istediği kıyafetle okula girmekte özgür olması gerektiğini anlatan Ceylan, ''Bizim öğrenmemiz açısından bunun bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Bu eylemi destekliyorum, bana kalırsa öğrenciler de serbest kıyafetle girmeli'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!