Laz Ziya'ya Karadenizli tepkisi

Amerika vatandaşın Cankurtaran'da öldürülmesi üzerine katil zanlısı Ziya T'nin kamuoyuna sürekli Laz Ziya olarak sunulmasına Karadeniz STK'larından tepki geldi.

Laz Ziya'ya Karadenizli tepkisi
Laz Ziya'ya Karadenizli tepkisi
GİRİŞ 20.03.2013 09:56 GÜNCELLEME 20.03.2013 09:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Trabzon Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Köprübaşı Derneği Başkanı Osman Karamehmetoğlu yaptığı yazılı açıklamada “Sarai Sierra hanımefendinin vahşice öldürülmesini kınıyorum. Bu cinayet üzerinden kamuoyuna katil zanlısının ad ve soyadıyla değil de Laz Ziya tabiriyle sunulmasından bölge insanları olarak son derece rahatsızız. Bu nitelemenin Karadeniz'i çağrıştırması bizleri incitiyor. Basının ve kamuoyunun bu tabiri kullanmamaları gerektiği düşüncesindeyim.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 4
  • Texas 11 yıl önce Şikayet Et
    laz ziya yeni değil ki!. laz ziya birkaç yıl önce k. vadisi dizisindeki tipleme değil miydi? "büyük uyuşturucu, silah kaçakçısı baronu" tiplemesi laz ziya dillerde pelesenk olmuştu. peki bu durum lazlara, karadenizlilere zarar vermemiş miydi? hiç tepki aldığını hatırlamıyoruz da o yüzden.
    Cevapla
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    Laz demek Karadenizli demek değildir. Öyle bir propaganda yapıldı ki, artık Karadenizlilerin kendisi bile Laz ile Karadenizliyi eş anlamlı sanıyor. Ben bunu da ayrılıkçı bir projenin parçası olarak görüyorum. Yani bu bilerek yapıldı ve üstelik de tuttu. İşin üzücü tarafı, öyle lanse edildi ki, sanki Lazlar ikinci sınıf insan, saf ve komik. Irkçılığın başka bir yansımasıdır bu.
    Cevapla
  • Aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    Propaganda gibi. Medyada sık sık kullanılan "müslüman terorist" deyimini akla getiriyor. Medyamız Karedenizlileri pek sevmiyor heralde. Bilinçli yapılıyor gibime geliyor. Genelde bu tür propagandalar toplum algısını değiştirmek için yapılır.
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    Size ne Trabzon Köprübaşılılar. Siz Laz mısınız ki, bu durumdan rahatsız oluyorsunuz? Trabzon'da, Köprübaşı'nda Laz'ın ne işi var? Köprübaşı'nda olsa olsa bir miktar Rumca konuşan Müslüman vatandaşımız, kardeşimiz vardır. Rahatsız olacaklarsa Lazlar olsunlar. Tepki göstereceklerse bırakın Rize'deki Ardeşenliler, Pazarlılar, Findiklılar, Hemşinliler tepkilerini göstersinler. Onlarda tık yok,alınganlık yok,ciddiye almak yok ama siz bağırıyorsunuz. Lazın müthiş icadı, lazın inanılmaz aklı, lazın cesareti derken hiç sesiniz çıkmıyorsa, Laz kötü bir şey yaptığında da sesinizi çıkarmayacaksınız. Aynı şey Türkler,Kürtler,Araplar için de geçerli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!