Öcalan'ın çağrısına Kandil'den ilk yanıt geldi

PKK yöneticisi Murat Karayılan, Abdullah Öcalan'ın silah bırakma ve sınırdışına çekilmeyi içeren çağrısını yaşama geçireceklerini açıkladı.

Öcalan'ın çağrısına Kandil'den ilk yanıt geldi
Öcalan'ın çağrısına Kandil'den ilk yanıt geldi
GİRİŞ 21.03.2013 18:10 GÜNCELLEME 22.03.2013 15:25
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Günler öncesinden başlayan Nevruz kutlamalarının finali bugün Diyarbakır'da yapılırken Abdullah Öcalan'ın bildirisindeki 'silahlar sussun' çağrısına Kandil'den ilk yanıt geldi. PKK yöneticisi Murat Karayılan, Abdullah Öcalan'ın silah bırakma ve sınırdışına çekilmeyi içeren çağrısını yaşama geçireceklerini açıkladı.

Karayılan, örgüte yakın bir yayın kuruluşunda yer alan açıklamasında, "Biz bu konuda kendimize güveniyoruz. Ortadoğu'daki mevcut koşullar elimizdeki imkanlar ve gücümüz, Kürdistan'ı özgürleştirmek için bugün bize güven veriyor. Ama biz her koşulda savaş istemiyoruz. Eğer egemen devletler hazır ise, biz de barışçıl yollarla Kürdistan'ı özgürleştirmeye hazırız. Herkes bilmeli ki, PKK savaşa da, barışa da hazırdır. Bu temelde, Öcalan'ın başlattığı süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz" dedi.

YORUMLAR 31
  • MEHMET BODUR 11 yıl önce Şikayet Et
    SENİ DÜŞÜNDÜRDÜĞÜME SEVİNDİM ORHAN KARDEŞİM.... Kürtler otuz milyonluk bir kavim. Dolayısıyla kim ne yaparsa yapsın isterse dört beş devlet olsun bunlar su akar yatağını bulur. Bu doğal ve ilahi bir süreçtir. Keşke o devletler bu insanları bu hale getirmeselerdi. Yaşadığı ülkeden herkes memnun olsaydı. Lakin mezhep ve ırk bahanesiyle herkes herkese üstünlük kurmaya çalışıyor. Tam anlamı ile orman kuralları...Sanki belgesel seyrediyorum siyasi tarihi okurken ve öğrenirken...
    Cevapla
  • Orhan Kurtaran 11 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet BODUR Efendi ben seni güldürdüm ama sen beni düşündürdün . Söylediklerinden şu anlaşılıyor ben doğuyu tanımıyorum amma sen bölgeyi bilmiyorsun. Irakın kuzayinde var oluşan oluşum hangi yıldan itibaren güçlene güçlene gelmiştir. Bu güçlenmede Türkiye Devletinin parmağı var mıdır.Bölgede küçümsenmeyecek kadar Türkmen nüfusu bazıları sırf şii inancı olduğu için bir kenara itilip ülkemizin içindeki sorunların çözümünde Talabini görülmüştür.
    Cevapla
  • MEHMET BODUR 11 yıl önce Şikayet Et
    ORHAN KURTARAN: KOMİKSİN..... O insanların Atatürk ya da Tayyip Erdoğan posteri taşımasını mı bekliyordun. Sen daha yaşadığın ülkeyi tanımıyorsun. Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu günden beridir kürtlerle problemi vardı. Darbeciler yüzünden bu problem kangrene dönüştü. Üç beş kişinin (karanlık devlet tarafından desteklenerek) kurduğu bir örgüt, yine darbeci zihniyetin ve destekçilerinin yüzünden neredeyse kürtlerin tamamı tarafından desteklenir oldu. İki çözüm vardı TC açısından. Ya toplu katliam yapacak ya da bu insanlarla anlaşacaktı. Yüzyıl önce olsaydı birinci dediğini yapardı buna eminim. Lakin bu gün bu mümkün değil çünkü "Hop!" diyen çok olur. Devlet doğru olanı yapmış, kürtlerle barışmayı tercih etmiştir. Olayın özeti budur. Kürtlerin de ritüelleri bellidir. Gördüğüm kadarıyla kimseye de bu ritüelleri sevdirme derdinde değiller...
    Cevapla
  • şenol gökmen 11 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH AMA.... Çevremdeki dep yanlılarının konuşmalarına baktıkça umudum çok da yok.çünkü anladığım kadarıyla ülke dışına çıkan pkk lıların ilerde boş durmayacakları ve taviz üstüne taviz isteyecekleri intibası var.alah hayırlısını versin.
    Cevapla
  • Orhan Kurtaran 11 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz Kemal Efendi . Yorumuna ne yazmışsın ki. son cümlen anlamazsın olmuş.Evet ben anlamadım ama anlattıklarının zorluğundan değil basitliğinden...sadece güldüm. bunca insan Diyarbakırda APO posterleri ile iş başvurusu mu yapmaya mı geldiler. D.Bakıra gittin mi bilmiyorum ama ikametgahında bulunduğun şehirden 10 katı daha gelişmiş çok daha güzel bir şehirdir. Sen oraya ne yatırımı yaparsan yap o insanların isteği senden iş değil bunu o çok bilmiş aklına sok. PKK ile mücadele sen ettin de arkandan mı gelen olmadı...ben etmedim ama edenleri gördüm duydum..Canını ortaya koyanları gördüm. Şu görüntüler ve mücadele edenler..Ne dersin.Bize akıl ver üstad..Ne yapalım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz