Bingöl'deki kanaat önderleri de 'barış' dedi

Bingöl'deki kanaat önderleri, İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da okunan mektubunu önemli bulduklarını söylediler.

GİRİŞ 23.03.2013 11:04 GÜNCELLEME 23.03.2013 11:36

Kanaat önderleri, Kur-an'ı Kerim'de geçen 'Barış' ile ilgili ayetlerden bahsederek, barışın, Kur'an ve sünnetler ile sabit olduğunu belirtti.

Bingöl'de kanaat önderlerinden Molla Kamil Fırat, herkesin Müslüman olduğunu ve Barış'ın Kur-an ve sünnet ile sabit olduğunu belirterek, "Barış, ilahi ve nebevi bir emir olduğuna göre; biz de Müslüman olduğumuza göre bu emri kabul etmek zorundayız. Her Müslümanın bunu kabul etme zorunluluğu vardır. Ayrıca Kur-an'ı Kerim'de Cenab-ı Allah (c.c.) '2 insan birbirlerine karşı geldiklerinde gidin siz 3. olun, gidin aralarına girin, barış teklif edin ve onları barıştırın' buyuruyor. Bu nedenle biz Müslüman olduğumuz için elbette bu emirlere boyun eğmek zorundayız." dedi.

Molla Mustafa Bingöl ise hayatının en güzel günlerini yaşadığını ifade ederek, "Allah-u Teâlâ demiş ki; 'Elinizden geldiği kadar zalimi de kurtarın. Mazlumu da kurtarın. Mazlumu, zalimin zulmünden kurtarın, zalimi de cehennemden kurtarın.' Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Hiçbir zaman barıştan zarar gelmez. Allah-u Teâlâ diyor ki: 'Elinizden geldiği kadar barış tarafı olun.' ifadelerini kullandı.

Molla Selahattin Balat da, Kur'an-ı Kerim'de 2 insanın arası bozulduğu zaman aralarına girin ve barış telif edin denildiğinden bahsederek, "Bizim bir sözümüz vardır, 'zararın neresinden dönersen kârdır' yani olan olmuş gitmiş, bundan sonra kardeşçe yaşasınlar, kardeşçe beraber olsunlar. En güzeli; İslami kuralları uygulasalar, hiç kimsenin bir sorunu kalmaz.'' şeklinde konuştu.

Abdullah Öcalan'ın mektubu okunduğunda herkesin yüreğine soğuk bir su dökülmüştür diyen Molla Bahri Boğatekin ise şunları dile getirdi: "Herkes rahat olmuştur. Herkes geleceği güzel görüyor. Bundan önceki zaman dilimi içerisinde köylümüz rahat köyüne gidememiştir. Evi şehirde olan rahat yatağında yatamamıştır, annelerimiz, bacılarımız bu nedenden ağlamıştır, sızlamıştır. Herkes bugün canı gönülden bağırıyor çağırıyor bu olayın bitmesi için. Türk Kürt düşmanlığı gibi bir mesele söz konusu değildir. Bazı insanlar kasıtlı olarak, bunu ortaya sokup da, bu toplumu, bu insanları, bu güzel ülkeyi rahatsız etmesinin bence hiçbir anlamı yoktur''.

Hucurat Suresi 9 ve 10. ayetlerinin mealinden bahseden Molla Mücahit Beki ise Öcalan'ın mesajının mükemmel bir mesaj olduğunu söyleyerek, "Çünkü biz ne istiyorduk. Adam öldürülmesin yeter. 'Edi bese' (yeter artık) diyorlardı. Madem ki herkes silahını bıraksın ve PKK sınır dışına çıksın, yani ülkeyi terk etsin, o zaman herkes rahat çalışır, rahat yer ve bizim doğuya da hizmet gelir. Çok büyük hizmet gelir. Okul olsun, sağlık olsun, ne olursa olsun her şeyde doğu kârlıdır.'' dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler