Chomsky: İsrail'in özür dilemesine şaşırmadım

Amerikalı düşünür Noam Chomsky, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine şaşırmadığını söyledi.

Chomsky: İsrail'in özür dilemesine şaşırmadım
Chomsky: İsrail'in özür dilemesine şaşırmadım
GİRİŞ 24.03.2013 11:37 GÜNCELLEME 24.03.2013 11:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail ve Türkiye'nin yarım yüzyıla aşkın müttefik ve ortak çıkarları olan iki ülke olduğunu vurgulayan Chomsky, söz konusu sorunun bir şekilde çözülmesini beklediğini ifade etti.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Chomsky, Türkiye'nin doğusunda bulunan askeri üslerin İsrail tarafından, muhtemel bir İran operasyonunda kullanılmasının kendini şaşırtmayacağını belirtti.

Amerika'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi (CFR) Türkiye Uzmanı Steven Cook ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun özür dilemesinin kendisini biraz şaşırttığını söyledi. "İki ülke ilişkileri ilerleyecek gibi görünmüyordu." diyen Cook, diplomatik ilişkilerin normale dönmesinin İsrail, Türkiye ve ABD açısından önemli bir durum olduğunu belirtti.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin geçmişte (1990) olduğu gibi sıkı ve stratejik uyum içinde olmasını beklemediğini kaydeden Türkiye uzmanı, her iki ülkenin, Suriye ve İran'a karşı işbirliği içinde olacağını tahmin ettiğini söyledi.

Steven Cook, Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısının da Türkiye açısından büyük bir gelişme olarak nitelendirdi. Herkes tarafından kabul edilebilecek bir anayasanın hazırlanmasıyla Kürt sorununun bitirilebileceğini söyleyen Cook, yeni anayasada Kürt haklarının korunmasının önemine dikkat çekti.

Sürecin birden çok aşaması olduğunu vurgulayan Cook, PKK'nın silahsızlandırılmasının ve Türk toplumuna entegre olmasının çatışmaların sona erdirilmesi açısından olağanüstü ümit verici olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • sen yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    Ayriyeten.... Steven Cook denen adamın açıklamalarına bakılırsa Bu barış-çözüm işişnin altında da onların parmağı var gibi.
    Cevapla
  • sen yilmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklamalara göre. Özür işi Türkiyenin zaferi olmadığı, İsrail ve ABD'nin gelecekteki menfaatlerine göre ayarlandığı belli. Şunu asla unutmamak lazım: Bu Batılılar ve özelde de İsrail sağmayacağı ineğe asla yem vermez. Eğer size yem teklifinde bulunuyorsa bunu şöyle anlamak lazım: İliklerimi boşaltana kadar beni sağacak. Değilse ne kim takar ... Bunu Hükümete muhalefet yada başarıyı(?) gölgeleme niyetiyle değil, dansettiğin kişileri tanıma babından söylüyorum. Zaten yakın zamanda görürüz, ellerinde süt kovalarıyla kapıya dayanınca herşey ayan beyan anlaşılır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!