Saatlerinizi bu gece bir saat ileri almayı unutmayın

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması kapsamında saatler bu gece bir saat ileri alınacak.

Saatlerinizi bu gece bir saat ileri almayı unutmayın
Saatlerinizi bu gece bir saat ileri almayı unutmayın
GİRİŞ 30.03.2013 09:14 GÜNCELLEME 31.03.2013 00:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumartesiyi pazara bağlayan gece yani 31 Mart Pazar günü saat 03.00'te yeni saat uygulamasına geçilmiş olacak.

Bu yüzden bu gece yatarken saatlerinizi ileri almayı unutmayın. Saatler, 27 Ekim 2013 Pazar günü saat 04.00'te yeniden bir saat geri alınarak kış saati uygulamasına geçilecek.

Yaz saati uygulamasıyla, her yıl, "orta ölçekli" bir hidroelektrik santralinin yıllık üretimi kadar tasarruf sağlanıyor. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895'te Yeni Zelandalı böcekbilimci George Veron Hudson tarafından hayvanları gözlem süresini artırmak amacıyla önerilmişti.

YORUMLAR 4
  • Atila KOÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    Buyrun cuma namazına. Arkadaş şu saatlerle oynamayın, bakın ısrar ediyorum,memurların cuma namazına gidememesi için yapılan bir ayarlamaydı bu, güneş enerjisi falan hikaye ve bu hükümette bunu göremiyormu artık. 12:50 ders başlıyor, 12:50 de ezan okunuyor, gittimi öğretmenlerin cuma namazı, memnun oldunuzmu, çok büyük kar elde ettinizmi????
    Cevapla
  • hakan yücelik 11 yıl önce Şikayet Et
    her şey paramı?. Kış saati uygulamasının insanları karamsarlığa düşürdüğü ortak bir şikayet konusu, Ankara'nın doğusunda akşam soğuğunda körpecik çocuklar okuldan evlerine nasıl gidiyor? Havanın ortalama 16.00 da karardığı bir ortamda saat 17.00 da işten çıkan insanlar rahat bir alışveriş yapabilir mi? Madem hava 16.00 da kararıyor yaz saatinde kalmış olsa 17.00 da hava kararmış olacak.Kamu kuruluşları 1 saat az elektrik yakacak. Artık Enerji bakanlığı bu işe noktayı koymalı sürekli yaz saati uygulamasına geçmelidir.
    Cevapla
  • Yasin 11 yıl önce Şikayet Et
    Kalkacaktı bu geri saat uygulaması ne oldu acaba?. Kış saati uygulaması kalkacaktı sonradan vaz mı geçtiler? Bence hiç bir mantığı yok kış saatinin. Yaz saati uygulaması enerji için daha çok tasarruf sağlar. Şöyle ki Kışın güneş 07:00 de doğuyor akşam 16:30 da batıyor desek bir saat ilerde olsa 08:00 doğan güneş 17:30 da batacak. Böylece akşamdan 1 saat daha güneş ışığından faydalanır..
    Cevapla
  • fatih batur 11 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür. . şükürler olsun. nihayet gündüz gözüyle evimize gitmeye çalışacağız. neydi o öyle yarasa gibi sabah karanlıkta çık akşam karanlıkta dön.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek