Sınır dışına çıkış için ilk talimat PKK'lı o gruba

Öcalan'ın çağrısı üzerine 'eylemsizlik' kararı alan PKK, şimdi de sınır dışına çekilme hazırlıklarına başladı. Kandil'de toplantı yapılırken, temas kurulan ilk grup ise, 1999'da çekilmeye direnen Tunceli'deki PKK'lılar oldu.

Sınır dışına çıkış için ilk talimat PKK'lı o gruba
Sınır dışına çıkış için ilk talimat PKK'lı o gruba
GİRİŞ 02.04.2013 11:13 GÜNCELLEME 02.04.2013 13:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hükümet, çözüm sürecinin kritik aşaması olarak görülen çekilmeye yardımcı unsur olarak çalışacak akil insanlar komisyonunu ile ilgili son hazırlıkları yaparken, PKK da kendi içinde yoğun bir görüşme trafiği başlattı. Öcalan'ın çağrısı üzerine eylemsizlik kararı alan PKK, şimdi sınır dışına çekilme hazırlıklarına başladı. Star gazetesinden Hamza Erdoğan'ın haberine göre; örgüt yönetiminin, Kandil'in ardından bu kapsamda Türkiye'deki gruplarla temasa başladığı öğrenildi.

Örgüt sorumluları ile toplantı

Temas kurulan ilk grubun, 1999'daki çekilmeye direnen Tunceli'deki PKK'lılar olduğu belirtiliyor. 21 Mart'ta PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "Silahları susturun, sınır dışına çekilin" çağrısı üzerine bir taraftan ateşkes sürecine giren örgüt, diğer yandan çekilme için teknik hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda PKK'nın silahlı kanadı olan Kandil'deki yönetim, çekilmeyle ilgili kendi içinde temaslara başladı. Edinilen bilgilere göre, bunun için ilk çalışmalar Kandil'de bulunan gruplarla gerçekleştirildi. Kandil'de, toplam 11 kampta bulunan örgüt sorumluları ile bir araya gelen PKK yöneticileri, bilgileri aşağıya doğru iletti. Toplantılarda çekilmenin şartları ve ne zaman yapılacağı tartışılırken, yönetimin Öcalan'ın talimatları doğrultusunda vereceği kararların kabul edilmesi benimsendi.Kandil'in bu kapsamda Türkiye içindeki gruplarla da temasa geçtiği kaydedildi. Halen ülke içinde bulunan sözde 5 eyalet ile temasa geçilirken, ilk görüşmelerin Tunceli-Elazığ-Bingöl üçgeninde bulunan ve sözde Dersim eyaleti olarak bilinen bölgedeki grupla yapıldığı öğrenildi.

PKK'nın derin troykası

PKK'nın lider kadrosundaki isimlerden Murat Karayılan'ın, bu grup üzerinde etkili olan isimlerle birlikte ikna çalışmaları yürüttüğü belirtildi. PKK'nın 'derin troykası' olarak bilinen Duran Kalkan, Mustafa Kalkan ve Ali Haydar Kaytan'ın Dersim eyaleti üzerinde etkisi bulunuyor. Geçmişte Türkiye'de kitlesel savaş çıkmasını isteyen bu üçlünün, Öcalan'ın çeklime çağrısıyla atacakları adımlar dikkatle izleniyor.

BDP 93 İSİM ÖNERDİ

Öte yandan BDP, akil insanlar komisyonu içinde yer almasını istediği toplam 93 isimden oluşan bir liste sundu. Hafta sonu Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile bir araya gelen BDP'li yöneticiler, isimleri müzakere etti. Hükümetin öngördüğü listeyle örtüşen Prof. Mithat Sancar, Ali Bayramoğlu, Prof. Dr Hayrettin Karaman, Rakel Dink'in yanı sıra uzun bir liste sunuldu. BDP'nin listesindeki değer bazı isimler ise şöyle: "Yaşar Kemal, Vedat Türkali, İsmail Beşikçi, Murat Belge, Gencay Gürsoy, Sezen Aksu, Orhan Pamuk, Hasan Cemal, Cemal Uşak, Cengiz Çandar, Kadir İnanır, Altan Öymen, Tahir Elçi, İsmail Bedirhanoğlu, Feridun Yazar, Feridun Çelik, Leman Sam, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray."

KAYNAK: STARGAZETE
YORUMLAR 6
  • Jet Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    DEMEK Kİ, APO YU PKK DA TAKMIYORMUŞ?. Barış süreci diyen saftiriklere duyurulur. Barışı APO sunu bile takmayanlarlamı sağlayacaksınız? Lafa geldinmi İMRALI ne derse onu yaparız diyorlar, ama iş icraata geldin mi, grupları ikna etmeye çalışıyorlar. Karayılan güya mevcut Başkan ya, emir versin insinler dağdan inmiyorlar neden? PKK ayrı ayrı örgüt gibi bir şey. APO yu bile takan yok :) Hükümet bu adamlarla mı barış sağlayacak?Bu adamlara mı güven olur? İkna mikna hikaye en iyi çözüm, alayının başını gövdesinden ayırmak. En iyi çözüm süreci, sağ tek PKK lı bırakmamaktır. Dünyanın 1 Numaralı ordusu diyoruz, yarışmalarda şampiyon diyoruz TSK bu işi başarır.Sınırsız yetki verin, Kandil de, Bilmem neresi de tüm PKK kamplarına Türk Bayrağı dikilir. Yeterki bayrak dikilmek istensin.... Biz Osmanlının torunlarıyız, karadan gemi yürütmüş ecdadımız var , PKK nın 30 senedir var olması bile aslında bize bir hakarettir.
    Cevapla
  • son osmanlı 10 yıl önce Şikayet Et
    metin hyazar. haber palavra olabilir ona bakarsan senin yorum başlığında tarih oldu.
    Cevapla
  • Metin Yazar 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne Mutlu Türküm Diyene. Sınır dışına nereye çekiliyorlar? Sözde çekildikleri yer Kandil'deki merkez üsleriyle, Suriye'deki PKK devletinin ordusunun içi. Bu katillerin Suriye'deki pkk devletçiğine ve ordusuna katılmasına mı seviniyorsunuz? Bu mudur başarı? Bu mudur bu sevincinizin sebebi? PKk Suriye'de kendi devletçiğini ve ordusunu kuruyor ve Türkiye'deki teröristler de o orduya katılıyor diye mi sevincinizden göbek atıyorsunuz? PKK terör örgütünün sınırın hemen öte başında bölgesel yönetimini kurması, bayrağını çekmesi hiç mi yüzünüzü kızartmıyor, hiç mi utanmıyor sunuz? Kim dedi size bütün kürtçü katil teröristlerin yurt dışına çıkacaklarını? PKK bunu yapacak kadar enayi mi? Ya da sizler pkk'nın silah bırakacağını , kendisini feshedeceğini sanacak kadar saf mısınız? Sana ne anlatıyorum ki,sen de Pkk yandaşının tekisin, sen de aşırı koyu bir kürtçüsün.
    Cevapla
  • ewindar cuvan 10 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne istiyorsunuz. yav bunlar sınır dışına çekiliyor halada millet niye çekiliyor diye memnun değil. niye çekilecekki bu ülkenin insanıu vatandaşı olarak mecburiyetten zorunludan dağa çıkmış ve şimdi bitme ve sona ermesi söz konusu neden sınır dışına çıkacak onunda tekrar bu topraklara ailesinin yanına dönmeye hakkı yokmu. böyle daha adil değilmi. neden ülKesiz vatansız kendi topraklarından olsun. onlar askerleri öldürdüğü gibi askerlerde bu gerilalardan bu toprakların insanlarını öldürdü.Kİ HALA BAZILARI SINIR DIŞINA ÇIKMALARINA DA RAZI DEĞİLLL
    Cevapla
  • Metin Yazar 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne Mutlu Türküm Diyene. Türklerin genel olarak çok saftirik olduklarını bildikleri için bu tür yalan haberlerle halkı yönlendirmeye çalışıyorlar. Apo ve Kandil çekilin diyormuş da, teröristler direniyorlarmışmış? Hadi be,vallaha mı:) Bu iyi polis kötü polis oyununun çok ucuz bir yandaş versiyonudur. Bu tür masabaşı haberlerle Türk milletine apo ve karayılan'ı barış isteyen ciciler, direnen(!) teröristleri de kakalar gibi gösterecekler ve bizim gibi saftirikler de bu numarayı yiyecekler,öyle mi? Ey yandaş medya siz giderken biz o yoldan çoktan dönmüştük. Bu yalanlarınıza ahmaklardan başka hiç kimseyi inandıramazsınız. Yandaş medya bu tür ısmarlama haberlerle Türk milletini apo açılımına razı etmeye ve desteklemeye çalışıyorlar. Teröristlerin bir kısmını saftirikleri kandırmak için gönderecekler, bir kısmını ise içerde bırakacaklar,sonra da bizi dinlemiyorlar,bunlar ergenekoncu diyecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar