Fazilet Partisi davası Deniz Seki'ye umut oldu

Deniz Seki'nin savunmasını üstlenen Evren'in avukatı, Yargıtay'a verdiği dilekçede ‘uyuşturucu' davasındaki delillerin ‘yok hükmünde' olduğunu savundu ve Fazilet Partisi hakkında açılan kapatma davasını örnek gösterdi

Fazilet Partisi davası Deniz Seki'ye umut oldu
Fazilet Partisi davası Deniz Seki'ye umut oldu
GİRİŞ 05.04.2013 07:31 GÜNCELLEME 05.04.2013 12:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapse mahkum edilen şarkıcı Deniz Seki'nin avukatlığını, 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren başta olmak üzere birçok siyasinin avukatlığını yapan Bülent Acar üstlendi. Acar, Yargıtay 10. Ceza Dairesi'ne verdiği temyiz dilekçesinde, jandarmanın yetkisiz olması nedeniyle hukuka aykırı toplandığını söylediği delillerle Seki'nin cezalandırılamayacağını savundu. Acar, "delilin uzak etkisi" denilen bu duruma, Fazilet Partisi'nin kapatılması kararı emsal gösterildi.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, tebliğnamesinde sanık Deniz Seki'ye verilen cezanın onanmasını istemişti. Temyiz duruşmasının görülmesine bir ay kala, Deniz Seki'nin avukatları Bülent Hayri Acar ve Mithat Burak Başkale, Yargıtay 10. Ceza Dairesi'ne 68 sayfalık bir temyiz dilekçesi verdi. "Hukuka aykırı delillerle karar verilmesi" ve "hukuki nitelendirmeyle ilgili yanlış karar verilmesi" şeklinde iki ayrı bölümden oluşan dilekçede, özetle şu tespitlerde bulunuldu:

'Deliller yok hükmünde'

"Sanık Deniz Seki'nin tutukladığı soruşturma, CMK 250. maddesiyle görevli özel yetkili savcılığın görev alanındadır. Bu tür soruşturmalar, bizzat savcı tarafından yapılması gerektiği halde kolluk gücüne yaptırılmıştır. Savcının soruşturma yapma yetkisi ve görevini adli kolluğa devretme yetkisi yoktur. Savcı aramalara katılmamıştır. Kolluğun, tek başına, arama ve el koyma işlemi yapma ve tutanak düzenleme yetkisi yoktur. Bu işlemler yetkisizlik nedeniyle hukuken yok hükmündedir. Hukuk devletinde, yetkisiz her işlem, hukuki değil, yani keyfidir. Savcı, teşkilat yasasına göre, somut olayda her yönünden yetkili olan emniyet yerine yetkisiz jandarmaya, kanun ve nizamlara aykırı, yani yetkisiz işlemler yaptırmıştır. Yetkisizlikten dolayı hukuken Deniz Seki hakkında elde edilen delillerin tamamı hukuka aykırı elde edilen delillerdir."

Hükmün bozulması istendi

Dilekçede, ‘13 Şubat 2009'da Ottoman otelinin 105 numaralı odasında içinde artıklar bulunan beyaz ve kırmızı iki teneke kutu, çöp kutusu içinde bir miktar peçeteye sarılmış ve açıkta kenevir ve kenevir tohumu bulunduğu' kabul edilse de, bu delillerin hukuka aykırı elde edildiği, bu nedenle de hukuka aykırı olduğu anlatıldı. Dilekçede, jandarmanın ifade almaya da yetkili olmadığı savunuldu. Dilekçede, "Mahkemenin, sanık Deniz Seki hakkında hukuka aykırı elde edilen delillerin reddine karar verme görevini yerine getirmemesi, hukuka aykırı delillerle cezalandırma kararı vermesi mutlak bozma nedeni oluşturmuştur" dedi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 3
  • Recep G. 10 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın adam mezarında rahat uyusun. Hakkedende yazıktır. Yaptıkları yakıştırmaya bak. Erbakan hoca kendini insanlığın iyiliği için atamış öbürü zaten dünya menfaati için yaşıyor
    Cevapla
  • Esad Kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    denize özellikle bir çeşit uygulama geliştirirse bu adalet bitmiş demektir. deniz gibilere asıl önemli olan içeride hükmedileni tam olarak çekmeleridir. memleketi zehire boğanlara gereken budur
    Cevapla
  • Fatih Cingöz 10 yıl önce Şikayet Et
    Siz Neyin Peşindesiniz. Fazilet partisinin kapatılmasında kullnılan deliller gerçekti de hukuksuz yollarla mı elde edilmişlerdi? Yoksa mahkeme bu dellilleri yok hükmünde mi saymıştı da Fazilet Partisi kapatılmaktan kurtulmuştu? Sahi Fazilet Partisinin başkanı Necmettin Erbakan dı da o yüzden mi haberde Deniz Sekinin umudu NEcmettin ERBAKAN oldu diye haber yapıldı. Fazilet partisinin kapatılmasında delil olarak mahkemeye sunulanların hepsi delil sayıldı ( Refah partisinin devamı olduğu düşüncesiyle ve hiç bir hukuk ilkesiyle uyuşmamasına rağmen), Madem o deliller delil hükmünden kabul edilmedi de Fazilet partisi nasıl kapatıldı. Fazilet partisinin başkanı Erbakan değil, Recai Kutan dı. Hadi kolay gelsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...