İki üniversitede olaylar çıktı: 35 gözaltı

İki üniversitede olaylar çıktı. Çıkan olaylarda 35 öğrenci gözaltına alındı.

GİRİŞ 05.04.2013 14:23 GÜNCELLEME 05.04.2013 16:56

Olaylar sırasında atılan biber gazından, çevredeki kafelerde oturan çok sayıda öğrencinin yanı sıra basın mensupları da etkilendi.

Önceki gün, Silivri'deki Ergenekon duruşmasına katılım sağlamak için bildiri dağıtmak isteyen Öğrenci Kolektifi Grubu'na üye öğrencilerle Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi öğrenci grup arasında yaşanan gerginlik sürüyor. Bugün, üniversitenin Yunus Emre Kampüsü'nde karşılıklı olarak bir araya gelen öğrenci grupları arasında başlayan tartışma, daha sonra kavgaya dönüştü. Atılan şişeler sebebi ile bir özel güvenlik görevlisi yaralanırken, polis gurupları dağıtmak istedi. TGB Grubu, olay yerinden uzaklaşırken, Öğrenci Kolektifi Grubu üyeleri polise taşlarla saldırdı. Polisin kullandığı biber gazından çok sayıda öğrencinin yanı sıra basın mensupları da etkilendi. Çöp kovalarını devirip parke taşlarını polise fırlatan bazı öğrenciler dağılırken, bir gurup Eğitim Fakültesi binasına girdi. Fakülte binasına giren polis, kantinde eyleme katılan bazı öğrencileri gözaltına aldı. Bazı öğrenciler ise, polisin binaya girmesi üzerine camlardan atlayarak kaçtı.

Olayların devamında 1 polis memuru ile 1 öğrenci daha yaralanırken, gözaltına alınan eylemci öğrenciler polis araçları ile götürüldü. Polis, gerginliğin sürdüğü kampus alanındaki güvenlik önlemlerini sürdürüyor. Bazı öğrenciler, küçük guruplar halinde şehre dağılırken, polis ekipleri yeniden bir olay yaşanmaması için tedbirler aldı.

İzmir Dokuz Eylül üniversitesi karıştı

İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsü'nde izinsiz yürüyüş yapan bir grup öğrenciye polis müdahale etti. Yaşanan kısa süreli arbede sonrası polis, 15 öğrenciyi gözaltına aldı.

Bugün, saat 12.00 sıralarında, Buca İlçesi'ndeki Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsü'nde toplanan, bölücü terör örgütü PKK sempatizanı oldukları ileri sürülen bir grup öğrenci, karşıt görüşlü öğrencilerin toplandığı kantine yürümek istedi. Abdullah Öcalan'ın posterini açıp slogan atarak yürüyüşe geçen grup, uyarılara aldırmayınca polis müdahale etti. Kısa süren arbedede 15 öğrenci gözaltına alınırken, sayının artabileceği, kampüsteki güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi.

 

 

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi