Bozdağ'ın desteği 2,5 yıllık işkenceyi bitirdi

Belçika'da cinayete kurban giden iki oğullarının cesetleri savcılık kararıyla 2,5 yıldır morgda tutulan Aygün ailesine, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan destek geldi.

Bozdağ'ın desteği 2,5 yıllık işkenceyi bitirdi
Bozdağ'ın desteği 2,5 yıllık işkenceyi bitirdi
GİRİŞ 06.04.2013 10:59 GÜNCELLEME 06.04.2013 10:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Böylece Vahit ile Naciye Aygün'ün 2010 yılında öldürülen Süleyman ve Uğur isimli çocuklarının cenazeleri geri verildi. Bozdağ, cenazelerin Turkiye'ye getirilip defnedilmesi konusunda da aileye yardımcı olunması talimatı verdi.

Doğu Flaman Bölgesi'ndeki Türk komşularıyla kavga eden Süleyman Aygün (33) ve Uğur Aygün (32) kardeşler, 18 Eylül 2010'de başlarından vurularak öldürüldü. Otopsi için morga kaldırılan cenazeleri, 2,5 yıldır belirtiliyordu. Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın girişimiyle savcılık, cenazelerin ailesine teslimine karar verdi. Bozdağ, baba Vahit Aygün'e telefon ederek, cenazelerin Türkiye'ye getirilmesi ve defni konusunda her türlü yardımın sağlanacağını bildirdi. Cenazelerin, önümüzdeki hafta içinde Türkiye'ye getirilerek, memleketleri olan Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesine bağlı Güvenli köyünde toprağa verilmesi bekleniyor. Bu arada iki kardeşin cenazelerinin morg ücretinin büyük bir kısmını da Türkiye Hükümeti karşıladı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • fatih karakaya 10 yıl önce Şikayet Et
    vicdansizlar. boyle insanlarin gozu kor olsun. 2.5 yil niye bekletirler ki? otopsi yapmak o kadar zor mu? bu da yetmezmis gibi bir de morg ucreti aliyorlar, adamlar her cocukalrini kaybediyor hem de 100 bin € ya yakin masraflari oldu turkiye de boyle bir sey olsa IHM basar cezayi, Turkiye yardimci olarak iyi etti, simdi de Mahkemeye vermelerine yardimci olsunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!